Munteanu da, Murgu ba!

marți, 21 august 2001, 23:00
2 MIN
 Munteanu da, Murgu ba!

Spre satisfactia microbistilor ieseni, dupa cum v-am informat de ieri, Danut Munteanu s-a reintors la pregatirile FC Poli Unirea. Acest lucru a survenit dupa discutiile pe care "piticul" le-a avut in cursul zilei de luni cu antrenorul principal Adrian Kereszy si, mai tirziu, cu presedintele Consiliului de Administratie a gruparii din Copou, Gheorghe Nichita. "Asa cum am spus, problema nu era legata de suma care mi se oferea pentru ca se stie ca de-a lungul timpului eu am pierdut foarte multi bani numai pentru a juca la echipa mea de suflet. Totul pornea de la anumite atitudini fata de mine. Discutiile cu Kereszy si cu domnul Nichita au lamurit insa aceste aspecte si am fost de acord sa revin la echipa" a spus Munteanu care a adaugat: " De mai mult de un an astept dezlegarea de la Bacau asa ca vreau sa-i multumesc si eu senatorului Solcanu pentru interventia pe care a avut-o la primarul Bacaului, Dumitru Sechelariu pentru a putea reveni la Poli".
Cum perioada de transferari s-a incheiat, pentru ca Munteanu sa poata juca este acum nevoie ca el sa fie declarat jucator liber. Acest lucru pare a nu fi un impediment, presedintele FCM Bacau Gheorghe Chivorchian declarindu-ne ieri: "Am discutat deja cu cei de la Iasi si le vom da hirtiile necesare pentru legitimarea lui Munteanu", Dupa toate probabilitatile, fotbalistul va depune joi un memoriu la Liga Profesionista de Fotbal, obtinerea statututului de jucator liber putind fi urmat imediat de legitimarea la Poli Unirea. Drept urmare, cel tirziu saptamina viitoare (cind elevii lui Adrian Kereszy si Gelu Paveliuc vor disputa doua partide, miercuri, acasa in Cupa Romaniei si simbata, la Birlad, in campionat), daca nu chiar simbata, in meciul de acasa cu Rafinaria Darmanesti, Danut Munteanu va putea redebuta sub culorile "alb-albastre".
Danut s-ar putea sa nu fie singurul Munteanu care sa evolueze in Copou unde este asteptat si Marius Munteanu. Acesta este un mijlocas ofensiv de 19 ani de la Dacia Unirea Braila care a devenit jucator liber si, dupa ce a trecut pe la tineretul lui Dinamo si a dat probe la Farul, isi cauta un angajament. Tinarul fotbalist era asteptat aseara tirziu in Iasi, antrenorii urmind sa se pronunte in citeva zile asupra oportunitatii raminerii acestuia in lot.
In ceea ce-l priveste pe Murgu, din nou au aparut unele disfunctionalitati, asa ca revenirea lui la Poli s-a aminat. Costel Radeanu, unul din proprietarii jucatorului a tinut ieri sa precizeze: "Este adevarat ca initial am cerut 4000 de dolari pe Murgu insa chiar inainte de inceperea campionatului am spus ca sint de acord sa-l cedam lui Poli pentru ca este echipa orasului si cu 2500 $. Din acesti bani, 25% revin CFR-ului, iar cu restul nu imi recuperez nici cheltuielile pe care le-am facut cu fotbalistul asa, ca eu consider ca pretentiile mele nu sint exagerate, mai ales daca ne uitam cit costa acum fotbalistii" . (Ovidiu MINEA)

Comentarii