Nasc si la Hirlau sportivi

marți, 08 iulie 2003, 23:00
2 MIN
 Nasc si la Hirlau sportivi

– Pe ce drum se afla sportul in Hirlau?
– Pe linga principalele realizari pur gospodaresti (aductiunea de gaz metan de la Tirgu Frumos, distributia gazului in proportie de 70% in oras, asfaltarea drumului Hirlau-Pircovaci, amenajarea parcurilor de joaca pentru copii si aductiunea de apa in Pircovaci si Dealul Viilor), Primaria a asigurat suportul financiar pentru ca sportul sa-si continue activitatea in Hirlau. Am investit in infrastructura: s-a finalizat cladirea care adaposteste vestiarele, s-a regazonat terenul de joc si s-a prelungit cu inca 20 m tribuna stadionului „Tineretului”, ce se intinde acum pe toata lungimea terenului. In iunie am dat in folosinta un teren de tenis cu zgura, urmind ca, din toamna, sa incepem constructia unei sali de sport de capacitate medie. De asemenea, sintem in faza de finisare a 24 de apartamente prin ANL si avem toate aprobarile pentru a mai construi alte 40.
– Cine sustine clubul Viitorul?
– Prin hotarirea Consiliului Local, Primaria Hirlau aloca un buget pentru activitati de cultura, sport si cercetare, o parte fiind destinata sustinerii sportului. Acesti bani provin din taxa instituita agentilor economici din oras, prin urmare fiecare firma contribuie financiar la sustinerea sportului. Echipa de fotbal are in plus o serie de sponsori traditionali, cei mai implicati fiind societatile Tristars International, Razana SRL, Adiacent SRL, toate din Hirlau si Transbus Codreanu Brasov.
– Fotbalul a adus satisfactii orasului?
– Nu am lipsit de la nici un meci, fie acasa, fie in deplasare. Faptul ca am evitat retrogradarea si ca echipa a facut citeva partide bune, cum au fost cele cu RATC Iasi, acasa, CS Botosani, in deplasare si cu Laminorul Roman, in ambele manse, constituie o garantie certa pentru sezonul viitor. Daca jucatori ca Nalbariu, Dumitru, Cojocaru, Robu, Lungu, Ungureanu si antrenorul Ovidiu Burdujan au confirmat, in nota discordanta au fost citeva acte de indisciplina in teren, in special vociferari intre coechipieri, sau chiar faulturi grosolane urmate de eliminari, ca in cazul lui Moisii si Cordas.
– Aveti in oras si o campioana!
– Cu suport financiar oferit de Primarie, echipa de oina Viitorul Hirlau, campioana in 2000, este plecata la Mangalia, unde participa la un turneu national. Juniorii mici s-au clasat pe locul secund la nationalele disputate la Vorona, iar juniorii mari pe trei. Speram sa reeditam performantele si anul acesta. (Leonard C.)

Comentarii