Ne-au secat dintr-o sorbire

miercuri, 02 mai 2001, 23:00
2 MIN
 Ne-au secat dintr-o sorbire

Unirea: Barbu – Pasare, Dogaru, D. Paun, Dociu – Botezatu (’59-Haraga), Ungureanu, Iacob (’74-Grigore), Stan – Bercaru (’46-George Radu), Barbinta.
FCM Poli: Mihalache (’20 Luca) – Urdaru, Petrache, Serban, Acatrinei, Rupedeal – Besleaga, Dumitru, Medeleanu, Butnaru (’46-Etcu) – Soponariu (’80-Ciocanaru).
1-0, min. 10: Barbinta, lansat in careu de Iacob; 2-0, min. 44: Botezatu, trimite spre buturile iesene, Acatrinei respinge inainte ca mingea sa treaca de linia portii, dar, la semnalizarea asistentului Buturca, arbitrul Moceanu valideaza golul; 3-0, min. 83 : penalty transformat de Paun, la un hent in careu facut de Petrache; 3-1, min. 89 : Ciocanaru, la debutul sau in echipa ieseana profita de o gafa a apararii focsanene; 4-1, min. 90: Barbinta sut la vinclu dupa o centrare a lui Haraga.
Caldura sufocanta si-a pus amprenta asupra evolutiei ambelor formatii la acest meci, putinii spectatori prezenti asistind la un joc de slaba factura tehnica. In prima repriza, in afara celor doua goluri marcate de Unirea, cele mai mari ocazii le-au avut Stan (min. 8), care a trimis un sut centrare putin pe linga poarta oaspetilor si Bercaru (min. 22 si 45). In repriza secunda, oaspetii au avut initiativa mai mult dar s-au izbit de o aparare beton, care confirma faptul ca Unirea este una dintre cele mai solide echipe din serie. Si totusi, jocul, destul de modest, s-a incheiat cu rezultat mult prea sever fata de aspectul general al partidei.
Gazdele, care nu au mai cistigat nici un joc in campionat de sase luni, au avut la acest meci doar trei rezerve ca jucatori de cimp. Asta pentru ca Unirea a avut nu mai putin de opt jucatori indisponibili: Calin si Chebac – suspendati, Hanga, Petrica Ioan, Banu si Avram – accidentati, Atanasoaie – invoit pentru probleme familiale si Rauta – plecat de la echipa. Poli a plecat din Iasi in chiar dimineata meciului, la ora 10.00, ajungind la Focsani dupa un drum obositor de patru ore. Cum, insa, pina la ora 16.00 fotbalistii ieseni nu au avut unde sa stea, ei s-au asezat pur si simplu pe iarba din jurul stadionului, facind putina plaja. Evident, asta le-a atras ironiile suporterilor locali, care nu i-au "iertat" nici in timpul jocului, "alintindu-i" cu apelativul "Simirad". La meci a asistat si antrenorul echipei iesene de baschet Poli EuroBIT, Petre Magurean, care locuieste de fapt la Focsani. +++ Portarul Mihalache a fost transportat la spital dupa accidentarea din min. 20 si i s-a diagnosticat o leziune a meniscului piciorului sting, accidentare in urma careia jucatorul iesean nu va mai reveni pe gazon pina la finalul sezonului. (Ovidiu MINEA)

Comentarii