O repriza de vis

miercuri, 06 mai 2009, 15:51
4 MIN
 O repriza de vis

Poli: Branet – Buta, Onut, Straton, Pecnik – Viveiros (’62 – Miclea), Bersnjak, Montiel, P. Jovanovic (’74 – Sfirlea) – Bratu (’76 – Lamine), Cristea. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Arges: Coca – Ad. Voicu, Balasa, Lacusta, Poenaru – Tanase (’67 Doman), Bazzi, Tames (’75 V. Stan), Nastasie – Iordache, Kamara (’67 Doman). Antrenor: Ionut Badea.

Cartonase galbene: Cristea (’25), Viveiros (’26), Bersnjak (’52) – Voicu (’45).

Arbitri: I. Kovacs (Carei); Oct. Sovre (Oradea), B. Velicu (Bucuresti).

1-0, min. 61: Cristea a reluat cu capul centrarea trimisa de pe stinga de Jovanovic;

2-0, min. 71: Miclea reia din careul mic o centrare venita de pe stinga de la Cristea;

3-0, min. 77: Bersnjak e lasat singur cu portarul de pasa lui Cristea, slovenul inscriind fara probleme;

4-0, min. 90: Cristea, cu un sut plasat, din careu.

"Nu conteaza cum jucam, importanta este victoria" a sunat apelul lui Bergodi inainte de meci. Vreme de 40 de minute, jucatorii Politehnicii au dat senzatia ca au auzit doar prima parte a indemnului italianului… Joc incilcit, gafe elementare, lipsa de orizont, acesta a fost arsenalul unei echipe care a mai adaugat o noua repriza slaba celor sase care au urmat dupa victoria cu Dinamo.

Totusi, usorul dezghet de pe finalul actului amintit (Bratu a fost aproape de a inscrie in minutul 41 iar peste un minut Jovanovic, scapat singur, nu l-a invins pe Coca, sutul excelent al lui Montiel, ce a urmat, fiind respins peste poarta) dadea sperante de mai bine. Si, intr-adevar, ce a urmat dupa odihna a fost cea mai buna repriza a Politehnicii din era Bergodi, Iasul calcind in picioare o echipa care era clar ca e incapabila sa se adune. Inselatoarea lovitura libera a lui Montiel, respinsa greu de Coca (’50), si incercarile lui Onut si Cristea, stopate de barajul viu alcatuit de fundasii argeseni in minutul 59, au anuntat o ultima jumatate de ora incendiara, in care Poli a dat patru goluri, o bara (Sfirlea, in minutul 83) si a irosit o alta ocazie uriasa (Lamine a sutat in portar dintr-o pozitie ideala, in minutul 81). Incontestabil, cel care a tras echipa dupa el a fost Andrei Cristea, cel care, cu doua goluri si doua pase decisive, a fost MVP-ul partidei.

Poli respira astfel, insa, daca vrea sa ramina in Liga I, nu mai trebuie sa faca "nunta" dupa victorie, ci trebuie sa ramina ancorata in realitate inainte de deplasarea de la Tirgu Jiu, mai ales ca ierarhia adevarului spune ca Iasul este in continuare pe o pozitie retrogradabila.

Cristea si exemplul Dinamo

^ Inainte de primul gol, un sut al lui Petar Jovanovic a fost blocat cu mina in careu de Voicu, senzatia generala fiind ca arbitrul trebuia sa acorde penalty. Banca gazdelor a protestat vehement, Bergodi avind un dialog dur cu arbitrii. ^ Italianul a explicat de ce a preferat sa titularizeze un jucator de banda dreapta de meserie, Petar Jovanovic, pe stinga, intr-o zona in care actioneaza, de regula, Sfirlea si Miclea, ambii tinuti rezerve: "E vorba de un principiu, pe care l-am aplicat lui Miclea, care revenea dupa o accidentare, si de faptul ca Sfirlea nu a jucat stralucit la Brasov. In plus, pentru mine mijlocasii laterali trebuie sa se descurce pe ambele benzi". ^ Portarul titular al oaspetilor, Bosneag, nu a putut fi recuperat, el nefiind nici macar rezerva ieri. ^ Colegi de suferinta la Bologna, Onut si Cirstoiu s-au salutat cordial inainte de meci. ^ Spectatorii care au avut intrarea libera la peluze au migrat, inainte de startul partidei, spre tribune. ^ Oaspetii nu au avut galerie! ^ Protestind fata de culoarea rosie a echipamentului de rezerva al Politehnicii, galeria gazdelor de linga tabela de marcaj a afisat un baner scabros. ^ Vremea a fost instabila, reprizele de ploaie fiind combinate cu rafale puternice de vint, care au trintit des panourile publicitare de pe marginea terenului. ^ Andrei Cristea a facut, la final, un apel la calm: "Daca reactionam cum am facut-o dupa victoria cu Dinamo, retrogradam! Trebuie sa raminem modesti dupa aceasta victorie mare. Cu modestie si concentrare putem scoate echipa dintr-o zona nu prea onoranta pentru un oras ca Iasul". ^ Antrenorul Politehnicii nu crede ca Argesul are emotii legate de retrogradare: "Cred ca antrenorul lor a spus acest lucru doar pentru baietii sai" a spus Bergodi. ^

Cuvintul tehnicienilor

Cristiano Bergodi: "Am iesit putin din criza dupa ce baietii au facut o a doua repriza foarte buna. In prima repriza insa, n-am jucat mai nimic, am avut frica, un blocaj psihologic. Sint convins ca nu trebuia sa ajungem aici, de aceea nu sint asa de bucuros dupa o victorie cu 4-0. Avem de munca in continuare si deja trebuie sa ne gindim la partida de la Tirgu Jiu".

Ionut Badea: "Echilibrul fragil pe care l-am avut pina astazi s-a dus in repriza a doua. E un rezultat umilitor pentru noi. N-am avut rabdare, am facut multe greseli individuale, care ne-au costat. Dupa evolutia de astazi, ne gindim la grijile finalului pentru mentinerea in Liga I. Este cea mai severa infringere din cariera mea de antrenor".

Comentarii