Odihna placuta pina simbata!

joi, 16 decembrie 2010, 23:19
3 MIN
 Odihna placuta pina simbata!

Au marcat: Melinda Geiger 6, Adina Fiera 4, Cristina Neagu 3 (3 din 7 m), Florina Chintoan 2, Ada Moldovan 2, Mihaela Tivadar 1, Valentina Ardean 1, Magdalena Paraschiv 1 – Romania; Anna Sen 6 (3), Ekaterina Davidenko 5 (2), Olga Levina 5, Ksenia Makeeva 4, Tatiana Hmirova 3, Emilia Turei 3, Ekaterina Vetkova 3, Polina Kuznetiva 2, Viktoria Zilinskaite 2, Anna Kocetova – 1, Olga Cernolvanenko 1 – Rusia.

Inaintea importantei semifinale cu Suedia, antrenorul Radu Voina a dat semnalul de odihna. Nimic rau in asta, pentru ca partida cu Rusia avea miza ioc si, mai mult decit relaxarea, a contat teama de accidentari. De aceea, nu au fost folosite Oana Manea si Ionela Stanca, iar Cristina Neagu a fost introdusa doar la aruncari de la 7 metri. Astfel ca era de asteptat o victorie a Rusiei, echipa biciuita in permanenta de vulcanicul Evgheni Trefilov si care traieste parca doar pentru Jocurile Olimpice si Campionate Mondiale. Ceea ce nu a gindit nimeni, a fost scorul sever, rezervele noastre aratind pe ici-pe colo disponibilitati, fara a forma un schelet viabil de echipa. Scorul a fost echilibrat doar in primele cinci-sase minute (3-3), dupa care rusoaicele au inscris patru goluri consecutive si s-au distantat progresiv pina la final. Experienta Valentinei Ardean nu a contat, pentru ca "Alice" a ramas umbra extremei de acum cinci ani (un gol din sase suturi), iar Melinda Geiger, care a marcat sase din cele zece goluri ale primei reprize, nu a mai aparut dupa pauza. In poarta, Talida Tolnai si-a stricat serios procentajul general, dar la aceasta a contribuit si relaxarea totala a echipei in faza de aparare: rusoaicele au avut 12 contraatacuri, dintre care zece soldate cu gol.

In fine, odihnite pe banca si in teren, fetele lui Radu Voina trebuie sa intre in priza cit mai repede, pentru ca, in semifinala cu Suedia de miine, vom avea nevoie de echipa Romaniei din partidele cu Croatia si Muntenegru si nu cea de ieri.

Semifinala, care, conform asteptarilor, se va disputa prima, simbata, de la ora 15:30 in sala din Herning, fiind precedata de meciul pentru locul V,intre Franta si Muntenegru (ora 12:30) si urmata de cealalta semifinala, Danemarca – Norvegia (ora 18:00). Finala mica si cea mare se vor disputa duminica, prima de la 15:30 si a doua de la 18:00.

Celelalte meciuri din grupa principala I: Croatia – Spania 23-22 (11-11); Muntenegru – Danemarca 30-29 (!). Clasament: 1. Danemarca – 8 p; 2. Romania – 6 p; 3. Muntenegru – 6 p; 4. Rusia – 4 p; 5. Croatia – 4 p; 6. Spania – 2 p.

 

Anastasia stie ce spune

Interul stinga Anastasia Pidpalova, componenta a echipei Oltchim Rimnicu Vilcea, dar si a nationalei Ucrainei, cu care a evoluat la CE din Danemarca si Norvegia, a declarat, ieri, ca una din finalistele competitiei va fi Romania. "Romania va fi una dintre finaliste. Cred in ele, multe dintre fete sint colegele mele la club. Sa fac insa un pronostic asupra celeilalte finaliste este destul de greu. Poate va fi Norvegia, poate va fi Danemarca", a declarat Anastasia Pidpalova, ieri, pentru site-ul oficial al CE din Danemarca si Norvegia. Pidpalova a facut parte din nationala Ucrainei, cu care s-a clasat pe locul XII, la Campionatul European, care se va incheia duminica.

Comentarii