Pe cine au suparat arbitrii mai mult?

luni, 19 octombrie 1998, 23:00
2 MIN
 Pe cine au suparat arbitrii mai mult?

Poli Mecon: Pralea – Timofte 5, Adam 3, Massari 8, Halauca 1, Ciocoiu 5 (4 din 7 m), Ruginosu 3. Au mai jucat: Buga – Pascutoi 5, Bocan 1, Varvaruc.
ASA Rotec: Odica – Pavel 4, Baboi 11 (6), Fotache, Dragomir 2, Manea 6, Tatu 3. Au mai jucat: Basso 1, Mihai 1.
Au arbitrat: G. Dumitru si I. Pitu (Suceava).
Cine n-a stat simbata pina la sfirsitul partidei de handbal masculin a avut ce pierde (printre care si viceprimarul Dumitriu, care a rabdat doar citeva minute dupa ce asistase la partida fetelor), pentru ca atit jucatorii celor doua echipe cit si cei doi arbitri au creat un spectacol autentic. Si pentru ca am amintit de brigada de arbitri, sa spunem ca sucevenii au creat la sfirsitul jocului o polemica intre reprezentati ai celor doua tabere, in privinta "procentelor" de care a beneficiat fiecare din parti. Cert este ca ambele echipe au avut motive temeinice sa fie nemultumite de prestatia cavalerilor. Revenind la joc, el n-ar fi trebuit sa reprezinte o mare problema pentru gazde, care, chiar si fara doua piese de baza in teren (Zepciuc si Chirila), au condus pe aproape intreaga durata. Insa, de cite ori situatia era oarecum sub control, interveneau momentele de relaxare, care mai "animau" disputa.
Dupa un debut echilibrat, elevii antrenorilor C. Schender si T. Daian au preluat "friiele" partidei, reusind sa conduca cu 11-7 (’16). Insa, paradele lui Pralea sint completate de acelasi jucator cu greseli copilaresti, situatie existenta si pe semicerc, unde antrenorii sint nevoiti sa faca schimbari tactice in conditiile in care adversarii se apropie la doar un gol diferenta. In tabara adversa Fotache primeste direct cartonas rosu la o faza in care o simpla eliminare era mai potrivita, insa pauza intervine la momentul oportun.
La reluare, echipa ieseana apare cu alta fata. Aflat in dispozitie de joc, Pascutoi va acoperi bine postul de inter stinga, insa probleme sint pe dreapta, acolo unde Adam nu se simte in largul sau in timp ce Marius Ciocoiu lustruieste banca de rezerve. Mutatiile intervenite dezechilibreaza putin jocul gazdelor care se vad egalate si chiar conduse (17-19, min.36) prin reusitele celui mai inalt jucator de pe teren, Baboi, folosit numai in faza de atac. A fost nevoie insa de "instalarea" in poarta a recent-transferatului Costel Buga, excelent in interventii, care a dat curaj coechipierilor. Chiar daca Timofte va parasi si el terenul pentru trei eliminari consecutive, finalul apartine iesenilor, care termina victoriosi o intilnire care nu trebuia sa le puna atitea probleme. (Lucian M.)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii