Poli a urcat la munte

joi, 07 iulie 2005, 23:00
3 MIN
 Poli a urcat la munte

Ieri dupa amiaza, Poli Unirea Iasi a plecat spre hotelul „Zimbru” din Cimpulung Moldovenesc, acolo unde formatia ieseana va avea cartierul general in urmatoarele 10 zile.
Fata de lotul pe care antrenorul Ionut Popa l-a anuntat miercuri ca va face deplasarea au mai intervenit trei adaugiri constind in jucatori de perspectiva, tehnicianul iesean vrind sa-i pregateasca si pe Ispas (Dinamo II), Tincu si Alin Lungu, ambii de la Poli II, chiar daca pe acestia nu se va conta cel putin in turul sezonului. In rest, lotul este cel anuntat in numarul de ieri al Ziarului de Iasi:
Branet, Marc (FC Brasov), Plesca (FC National) – portari; Toma, Beceru, Onut, Bernard, Ad. Ilie, R. Ciobanu (FCM Bacau), Ispas (Dinamo II), Raponi (San Telmo, Argentina III), S. Matei (FC Tirgoviste) – fundasi; Onofras, Arhire, D. Rednic, Mitruc, Gavatorta, Bogdanovic, T. Stanciu, Ciubancan (Tricotaje Ineu), Al. Lungu (Poli II), Tincu (Poli II) – mijlocasi; Bilba, M. Pacurar, Palimaru, Vrajitoarea (FC Arges), Soriano (San Telmo). Dupa cum am mai amintit, Pacurar si Bogdanovic, disponibilizati initial, au primit o sansa de a ramine in lot iar la R. Miclea s-a renuntat, Poli considerind exagerate pretentiile Craiovei (50 000 $) pentru un transfer definitiv.
Transferurile jucatorilor nou-veniti nu sint inca perfectate, existind de rezolvat fie obtinerea dezlegarilor de la cluburile de unde provin, fie intelegerile financiare intre jucatori si Poli, fie inregistrarea actelor la LPF. Exceptie sint jucatorii argentinieni, cu mentiunea ca acestia vor fi retinuti in lot daca vor confirma.
La munte iesenii asteapta un alt argentinian, mijlocasul Alastra, de la Mendoza (Argentina II) si un fundas stinga, vizati fiind Bordeanu (Universitatea Craiova) ori Poenaru (Poli Timisoara).
Inainte de plecare, antrenorul lui Poli Iasi, Ionut Popa, s-a aratat multumit de campania de transferari dusa pina acum. „Desi campania de transferari am inceput-o greu, ratindu-i pe N. Varga (n.r. – ajuns la Sportul), Iurisniti (n.r. – ajuns la Vaslui), R. Stancu, Todea, de la clubul italian Mantova, ori un jucator italian de liga a cincea ce putea sa joace fara probleme la divizia A, pina la urma am adus citiva jucatori ce pot deveni utili. De aceea, consider echilibrat raportul intre jucatorii plecati si cei sositi” a declarat tehnicianul iesean, care a adaugat ca una din principalele dorinte ale transferurilor a fost mentinerea echilibrului intre contractele jucatorilor: „Nu mai aveam liniste la nivelul vestiarului daca un jucator avea de trei ori contract fata de altii”.
Popa a mai spus ca fata de anul trecut si-a dorit o echipa mai tinara si mai masiva, antrenorul precizind si intentiile tactice pentru sezonul viitor: „Vreau sa joc in sistemul 3-4-1-2 ori 3-4-3 dar nu exclud nici sa apelez la sistemele din sezonul trecut, 4-5-1 ori 4-4-2”.
In privinta jocurilor amicale perfectate nu au aparut modificari, presedintele lui Poli, Marius Stan care a precizat ca „si la aceasta ora conturile ne sint goale”, confirmind ca Iasul a perfectat partide de verificare cu Ceahlaul Piatra Neamt (pe 19 si 26 iulie, la Tirgu Neamt), FC Botosani (pe 21, in deplasare), Cetatea Suceava (28, in deplasare) si FCM Bacau (pe 23, in deplasare si pe 30 pe teren propriu, cind va fi si prezentarea lotului). In cantonament se incearca perfectarea unor teste cu CFR Cluj, FC National si nationala de juniori sub 17 ani. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii