Poli moare de ziua copilului

vineri, 16 martie 2001, 00:00
3 MIN
 Poli moare de ziua copilului

Sedinta extraordinara de ieri a Consiliului Local nu a putut sa clarifice total situatia "SC Iasi XXI" si a FCM Poli Iasi. Dupa lungi dezbateri, singura decizie luata a fost retragerea de la 1 iunie a CL din cadrul "SC Iasi XXI" Totusi, exista voci care afirma ca aceasta retragere nu se poate face fara acordul celorlalti 8 actionari, desi, prin spatiile cedate in administrare societatii, CL are peste 90% din actiunile unicului sponsor actual al FCM Poli. In plus, administratorul societatii, Romeo Olteanu nu exclude varianta continuarii activitatii societatii de la 1 iunie, insa intr-o forma noua, de societate pe actiuni.
Hotarirea retragerii CL din "SC Iasi XXI" a fost luata pe baza raportului facut de Camera de Conturi in urma unui control efectuat la societate. Acest raport a fost vehement contestat de administratorul societatii, Romeo Olteanu, care a spus in deschiderea sedintei: "Consider ca directorul Camerei de Conturi, domnul Pristavu, a incalcat deontologia profesionala. In primul rind, a dat declaratii in presa in timpul controlului, in care a facut afirmatii care se bat cap in cap, apoi a facut public raportul fara a astepta obiectiunile societatii, la care nici nu a raspuns in termenul legal de 5 zile si a facut in raport citeva afirmatii tendentioase". Desi citiva consilieri au propus aminarea unei decizii in legatura cu Iasi XXI pina la primirea unui raspuns la aceste obiectiuni, pina la urma punctul de vedere a primarului s-a impus si s-a trecut la vot, consilierii decizind cu 25 de voturi pentru si doua abtineri (Olteanu si Carlan) retragerea CL din "SC Iasi XXI".
Cele mai interesante luari de cuvint au fost cele ale consilierilor Gheorghe Nichita si Dan Carlan. Primul a atras atentia asupra faptului ca, in timp, "SC Iasi XXI" si-a diluat aportul financiar catre FCM Poli, principalul obiectiv pentru care a fost infiintata societatea, mentionind si faptul ca trebuiesc cercetate persoanele vinovate de falimentarea clubului de fotbal al orasului. Dan Carlan si primarul Simirad nu au scapat prilejul de a-si arunca unele sageti. Consilierul liberal a pomenit de cumatrul primarului (n.r. – Costel Radeanu, consilier judetean) care apare in raportul Camerei de Conturi ca una dintre persoanele fizice care au incasat dobinzi ametitoare de pe urma asocierii cu FCM Poli, iar Simirad i-a adus aminte lui Carlan de miliardele pe care le revendica de la "SC Iasi XXI", litigiul dintre parti ajungind la Curtea Suprema de Justitie.
S-a mai hotarit si infiintarea unei comisii formata din consilierii Citea, Danale, Carp, Rotaru si Grecu care sa cerceteze, alaturi de serviciile abilitate ale Primariei si CJ, activitatea derulata la FCM Poli in ultimii ani; Dan Cirlan, care s-a autopropus in aceasta comisie a fost respins.
Vrind, nevrind, sedinta de ieri a CL a atins si subiectul fierbinte al echipei-fanion a Iasului. Gruparea din Copou va fi in continuare finantata de catre "SC Iasi XXI" pina spre finalul turului. Dupa aceea drumul pe care o va apuca Poli depinde foarte mult de ce se va intimpla pe holurile CL.
Variantele ramin aceleasi pe care "Monitorul" le-a prezentat ieri: finantarea directa de la buget (in plen, primarul Simirad chiar a scapat citeva cuvinte prin care ar fi de acord cu acest lucru, iar unii consilieri au spus ca ideal ar fi un plan urgent de finantare), sustinerea echipei prin intermediul unei societati "SC Iasi XXI" total reorganizate, sau stoparea oricarui aflux financiar spre Copou adica, practic, decesul echipei. Merita mentionat aspectul ca unii consilieri au intrebat de ce in sala nu a fost prezent nici un reprezentant al clubului, desi Romeo Olteanu este presedintele CA al FCM Poli. In acest timp, antrenorul principal al echipei, fostul international Ion "Lita" Dumitru, statea pe la portile Primariei, nefiind primit in Palatul Roznovanu desi sedintele CL sint publice!
Deja in culise au inceput sa fie lupte, miza FC Municipal Poli, care poate aduce un imens capital de simpatie sau oprobiul public, fiind deosebit de ridicata mai ales in perspectiva electorala. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii