"Ciinii rosii" au muscat cu intirziere

duminică, 06 august 2000, 23:00
3 MIN
 "Ciinii rosii" au muscat cu intirziere

Universitatea Craiova – FCM Brasov 1-0 (1-0). Meciul de deschidere al editiei din acest an a Divizei A la fotbal s-a disputat pe o vreme imposibila, la o temperatura de 40 de grade. Din acest motiv, spectacolul a avut de suferit. Craiovenii au atacat mai mult si au inscris singurul gol al partidei si primul al campionatului, in minutul 22, prin Papura. Brasovenii au reclamat un penalty, in prima repriza, la Marian Ivan si au fost aproape de egalare, prin ghinionistul Vasile Ghindaru. Pe ansamblu, o partida modesta, care a adus oltenilor primele trei puncte din acest campionat.
Astra Ploiesti – Rocar Bucuresti 0-2 (0-1). Au marcat Buia (’28) si Vrajitoarea (’90). Daca la Craiova, combatantii au avut scuza caldurii, aceasta nu a mai functionat la partida din cartierul de Vest al Ploiestilor, jocul desfasurat pe racoare fiind chiar mai slab decit cel precedent. Desi a fost una dintre echipele cu cele mai reusite campanii de transferari, Astra a deceptionat total, actionind haotic in atac si fiind depasita la replicile Rocarului, care a stiut sa puncteze decisiv de doua ori.
FC National – Dinamo Bucuresti 1-3 (0-1). Falub (’90) / Dragan (‘8), Lupu (’59 – penalty), Mihalcea (’84). Daca ar fi jucat la fel si in meciul cu polonezii, alta ar fi fost soarta europeana a "ciinilor" lui Dinu! "Mister" l-a surprins pe neexperimentatul antrenor Marius Lacatus (nefericit debut!) cu un 4-3-3, sacrificindu-l pe Florea si avansindu-l mult pe Florentin Petre. Apararea bancarilor fiind in pioneze, Dinamo a punctat necrutator pe contraatac, mai intii, prin Claudiu Dragan, la o faza in care Mihalcea, lansat irezistibil spre poarta lui Vintila, a dovedit altruism si a pasat decisiv ex-aradeanului. Danut Lupu (care a jucat ca in prima tinerete) a transformat un penalty, pentru ca Mihalcea sa-l surprinda pe Vintila cu un sut din lateral, mingea fiind deviata usor de "elvetianul" Potocianu. De altfel, Adi a fost omul meciului, in timp ce virfurile bancare Radu Niculescu si Sabin Ilie au dovedit o lipsa totala de colaborare.
Foresta Suceava – Gloria Bistrita 2-0 (1-0). Tapinarii au avut un redebut stralucit pe prima scena, ei depasind prin ambitie si motivare, blazata echipa a lui Jean Padureanu. Dumitru Ene a deschis scorul in ultimul minut al primei reprize, scorul final fiind stabilit de ex-stelistul Robert Nita, in min. 57, jucator care a mai avut doua ocazii de gol. Putinele faze de contraatac ale Gloriei au fost rezolvate usor de apararea suceveana, in frunte cu portarul Ciubotaru, adus de la Precizia Sacele.
Gaz Metan Medias – Ceahlaul Piatra Neamt 3-0 (1-0) . Au marcat: Iorga (’75, ’89), Hanc (’82). Meci jucat pe contre, intre ambitia nou-promovatei si experienta nemtenilor, care au suferit, totusi, de pe urma plecarii lui Leo Grozavu, in egala masura, vajnic aparator si realizator de exceptie. Dupa mari ratari de o parte si de alta, eliminarea tinarului fundas nemtean Avadanei (’74), a stricat echilibrul jocului, ultimul sfert de ora stabilind un scor la care suporterii "Gazului" nici nu visau inainte de meci. Exceptionala reusita rezervei Costel Hanc (gol din lovitura libera, de la 25 m), precum si pofta de gol a experimentatului Iorga, si el introdus in repriza secunda.
FC Arges – Otelul Galati 4-1 (1-1). Dupa ce Neaga a deschis scorul pentru argeseni (min. 23) si dupa cum jucau otelarii, greu se putea inchipui schimbarea cursului jocului. Dar, a fost ziua lui Gurita, care a egalat in min. 45, a obtinut un penalty, patru minute dupa pauza, transformat de Males si a facut diferenta peste alte trei minute. A mai inscris Bukvic (’81).
Partida Rapid – Petrolul s-au disputat aseara, in nocturna, iar meciul Steaua – FCM Bacau se disputa in aceasta seara, de la ora 21,30. La sfirsitul saptaminii viitoare vor avea loc meciurile etapei a II-a, dupa urmatorul program: FC Arges – Gaz Metan Medias, FCM Bacau – Otelul Galati, Petrolul – Steaua, Dinamo – Rapid, Rocar – FC National, FC Brasov – Astra Ploiesti, Gloria Bistrita – Universitatea Craiova si Ceahlaul – Foresta. (Nic. G)

Comentarii