"Cine-s astia?"

duminică, 06 mai 2001, 23:00
4 MIN
 "Cine-s astia?"

Poli: Luca – Climinte, Raileanu, I. Serban (’60 Petrariu), Tesoi, Etcu – Besleaga, Medeleanu (’46 Suru), Butnaru – Soponariu, Cl. Dumitru (’46 Bodoga). Antrenor: D. Munteanu.
ARO: Ceclan – Jitaru, Cumpanasu, Ceapraz, Gorgonaru, Dumitrescu – Butoiu (’74 Craioveanu), Durdun (’62 Moldoveanu), Constantin – Ionita, Butaru (’46 Gheorghe). Antrenor: I. Augustin.
Arbitri: A. Bajan (Videle); T. Marchis (Baia Mare), D. Diaconu (Bacau).
0-1, min. 20: Butaru, cu capul, din centrarea lui Butoiu.
0-2, min. 36: Etcu, nejenat de nimeni, cu capul in proprie poarta;
0-3, min. 71: Cumpanasu, din apropierea portii, dupa o centrare a lui Constantin.
Daca erai putin distrat si te aflai simbata dimineata in Copou puteai lesne crede ca esti la Cimpulung! Cinci moderne autovehicule ARO dintr-o caravana promotionala erau parcate in fata stadionului, mai multe persoane din stafful de conducere al uzinei producatoare semnau condica in tribune, alaturi de o consistenta galerie musceleana. Din partea iesenilor, nimeni la galerie, nimeni din conducerea orasului la tribuna oficiala, aproape nimeni din conducerea clubului la meci, presedintele teoreticului CA al FCM Poli, Romeo Olteanu plecind la pauza. Nici macar copiii de mingi nu au fost prezenti (!), pustii din tribune coboriti in jurul terenului amplificind tabloul haosului organizatoric de la Poli. In paranteza fie spus, Romeo Olteanu a adus de acasa 3 milioane de lei pentru completarea sumei necesare baremurilor arbitrilor si observatorului!
Cind gazdele au aparut pe teren, intrebarile "Cine-i ala?" din partea microbistilor vechi au pigmentat decorul. Iesenii au aliniat un prim "11", cu sase juniori. Si lucrurile nu s-au oprit aici, finalul gasind in teren doar trei seniori, unul de 24 de ani si doi de 21 de ani! In aceste conditii, rezultatul final pare a fi pe deplin justificat.
Meciul a fost destul de sters. Junii ieseni au aratat doar dorinta, unele realizari fiind estompate de citeva gafe de proportii, "campion" fiind Etcu, cu un autogol care a consternat pe toata lumea. Daca jucatorii experimentati, cu Serban si Besleaga cei mai activi, din rindul viitorului val au aratat citeva lucruri frumoase doi dintre cei trei debutanti, Tesoi si Petrariu. Nici oaspetii nu au legat prea mult jocul desi se vedea ca jucatorii lor sint cu adevarat de divizia B. Pe final, ARO chiar a dat impresia ca nu mai vrea sa forteze, oprind de tot motoarele. Astfel, a ramas 0-3, oaspetii mai ratind si un penalty eronat acordat in minutul 32, in urma unui duel intre Ionel Serban si Constantin, ultimul executind lovitura in bara.
Saminta de scandal la Poli
Pe multi a surprins, in conditiile starii lotului, raminerea ca rezerva a lui Petrache si schimbarile la pauza ale lui Medeleanu si Claudiu Dumitru. Declaratiile acestora au confirmat zvonurile prin care mai multi fotbalisti experimentati erau suspectati de lucruri necurate. Un pachet de nervi era Petrache inainte de meci: "Ma jur pe copiii mei ca am fost cinstit. Am jucat doua meciuri acasa in care am facut un 0-0 si am pierdut cu 2-0 in ultimele minute si iar imi ies vorbe. Cind am auzit ca sint banuit si inaintea acestui meci i-am spus antrenorului ca e mai bine sa nu joc astazi ". Dezamagiti total erau, de asemenea, Medeleanu si Claudiu Dumitru. " Se vorbeste ca nea Lita Dumitru, aflat in aceasta saptamina la Iasi, ne-a convins sa le dam meciul celor de la ARO care a pierdut acasa cu Callatis, actuala lui echipa. N-am crezut ca pot auzi asemenea timpenie. Nu stiu de ce am fost schimbat. Daca nu mai sint dorit la echipa, sa mi se spuna in fata. Eu unul sint curat" , a spus Medeleanu. Claudiu, fiul lui Lita a fost mai concis: "Mi-e greata. Mai trebuia o echipa ca ARO sa negocieze victoria cu noi? ". Desi jucatorii l-au considerat pe directorul sportiv Danut Munteanu ca initiator al acestor acuze, acesta a dezmintit: "Nu am acuzat niciodata vreun jucator. Speculatiile au plecat din alta parte. Nu-mi cereti nume, ca nu dau! Pot sa spun doar ca vineri, la refacere, unele persoane din jurul clubului au incercat sa-mi sugereze pe cine sa bag in teren. Consider ca asta nu e frumos si voi rezolva personal problema. Pe Claudiu si Medeleanu i-am schimbat, pentru ca am vrut sa le dau o sansa tuturor copiilor. In plus, primul mi-a spus inca de la Focsani ca este obosit" . Nicu Bodoga, fost membru in CA, tatal fotbalistului care a evoluat a doua repriza, cel care este acuzat pe la colturi ca a lansat aceste zvonuri, a negat totul: "Personal, nu am zis nimic de acest gen, insa toata lumea vorbeste in oras ca lucrurile nu au fost tocmai curate. Mie imi pare rau ca s-a ajuns aici". (Ovidiu MINEA)

Comentarii