"Eu nu pot fi Dudu Georgescu"

luni, 09 octombrie 2000, 23:00
3 MIN
 "Eu nu pot fi Dudu Georgescu"

Infringerea lui Poli in fata focsanenilor si, mai ales, scandalul provocat la sfirsitul meciului de catre o buna parte a spectatorilor prezenti, nu puteau ramine fara urmari, undele de soc ale cutremurului de simbata resimtindu-se si ieri. In cursul diminetii, la club s-a tinut o sedinta-fulger in care s-au stabilit directiile pe care se va merge in mini-mercato; daca aceste variante vor fi concretizate sperantele iesenilor de a mai avea si la anul fotbal de divizia B pot renaste, jucatori ca Ion Radu, Danut Munteanu, Ardeleanu sau Catalin Popa, alaturi de deja transferatul Capusa putind schimba cu 180 de grade fata echipei din Copou. Mai ales ca cei trei fotbalisti absenti simbata (Matinca, Ionescu si Gavrilescu), fiind plecati la probe in Libia, au mari sanse sa evolueze simbata, la Cimpulung, iar Metalul Plopeni nu i-a mai chemat pe Medeleanu si Soponariu.
Ramine de vazut insa daca resursele financiare vor permite acest lucru, ex-presedintele Costel Radeanu fiind optimist in acest sens: "Ne vom da peste cap si vom gasi banii necesari aducerii unor jucatori de valoare". Optimismul lui Radeanu este insa in totala contradictie cu pozitia cumatrului sau, primarul Constantin Simirad, care declara: "Am auzit ceva despre ce s-a intimplat simbata, la meci. Celor care au strigat, pot sa le spun ca nu eu sint vinovat ca Poli nu baga goluri. Nu pot sa joc fotbal, ca sa ajung golgeter ca Dudu Georgescu! Ramin la parerea ca Iasul este orasul care a facut cele mai multe lucruri pentru sport. Daca si asa sintem contestati, atunci ma voi gindi sa propun desfiintarea SC Iasi XXI si a taxei pentru sport si cine vrea sa se ocupe de fotbal, s-o faca. Eu, repet, nu ma pricep la asa ceva si mai mult decit s-a facut nu se poate. In ceea ce priveste reprosurile ca am promis in campanie sa ajut mai mult fotbalul, eu nu am promis absolut nimic" . Poate cel mai afectat de cele intimplate simbata era managerul SC Iasi XXI, Romeo Olteanu, cel care a fost la un pas de a fi batut de suporterii contestatari. "Miercuri am convocat Adunarea Generala a clubului, atunci cind vom hotari mai multe. Pina atunci, nu mai vreau sa aud nimic! Nu e drept ca eu sa platesc oalele sparte de altii" a spus Olteanu.
Intre timp au si inceput sa se faca diferite calcule privind numele viitorului presedinte, care, dupa toate probabilitatile, va fi numit in aceasta saptamina. Pe linga unele variante absurde sau neviabile, s-au inregistrat deja citeva refuzuri, in pole-position pentru a deveni numarul 1 in Copou raminind fostul portar al lui Poli, Paul Costas, actualmente redactor sportiv la "Radio Hit" si cotidianul "Universul".
Referitor la prestatia fotbalistilor ieseni in meciul cu vrincenii, sint foarte putine de spus. Jucatorii de banda Pricop si, mai ales, Gheban au fost de nerecunoscut fata de partida de la Brasov, din etapa trecuta, gafa decisiva la gol fiind insa facuta de liberoul Constantin. La marcaj a fost Urdaru si, dupa pauza, Paduret (placuta revelatie), care l-au anhilat pe periculosul Streltov; in acest timp al doilea fundas la marcaj, Ilie nu a reusit sa imbrace haina de inchizator atunci cind a vazut ca oaspetii, jucind cu un singur virf, l-au lasat fara om de marcaj, permitind-i sa avanseze mai mult. La mijloc, Basascu, singurul care a incercat sa faca ordine si l-a deranjat pe portarul advers, Barbu, a avut soarta lui Matinca din alte meciuri, devenind principala tinta a fluieraturilor din tribune. Asta in timp ce Murgu a excelat doar la capitolul simulari iar Medeleanu, iesit din pielea truditorului, nu a putut sa devina liderul echipei. In plus, atacantii Andries (care s-a zbatut mai mult in prima repriza) si Serban nu au reusit nici de aceasta data sa sparga gheata in ceea ce priveste inscrierea vreunui gol in acest sezon, asa ca palida echipa vrinceana a reusit sa cistige fara prea mari probleme. (Ovidiu MINEA)

Comentarii