Razboiul suporterilor

marți, 13 septembrie 2005, 23:00
2 MIN
 Razboiul suporterilor

candalul iscat in tribune la meciul de duminica, cu Farul Constanta, a redeschis o problema legata de galeriile Politehnicii. Dupa ce si anul trecut suporterii au fost divizati, la un anumit moment existind chiar trei grupuri de sine statatoare, si acest campionat a inceput cu tifosii divizati, in timpul partidei din ultima etapa existind doua galerii: una la peluza, condusa de Marius Srainer, liderul Ligii Suporterilor 2005, cealalta, la tribuna B, condusa de Cristi Dumitrescu, fost Cojocariu, vicepresedinte al Legione Azzurra.
Ultimul, capul grupului ce l-a contestat pe noul presedinte, Sorin Boca, a explicat motivele schismei. „Noi vrem sa nu mai fim implicati in scandaluri asa cum au fost cele de anul trecut, cu biletele false de la meciul cu Rapidul ori cu problemele din magazinul de la Buzau, inaintea meciului din Ghencea. In plus, vrem sa fim independenti de club. Ne platim singuri biletele si singurul sprijin pe care-l asteptam este legat de transportul la meciurile din deplasare. De aceea, au existat mai multe certuri intre noi si grupul lui Srainer, cu care nu exista cale de impacare” a spus Dumitrescu, ce a explicat motivele pentru care l-au contestat pe Boca si sustinut pe Ciulu: „Ciulu a fost singurul care a stiut sa discute cu noi, in timp ce Boca nu a facut acest lucru”.
Replica lui Srainer a fost: „Dumitrescu nu mai face parte din galerie de la inceputul sezonului. La meciul cu Farul a aparut pentru prima data si i-a luat linga el pe o parte a suporterilor ce vroiau sa afiseze un baner al unei firme, lucru cu care nu am fost de acord, asa cum nu am fost de acord cu banerul pentru Ciulu. Atunci, ei au plecat la tribuna B, insa la noi au ramas toate celelalte grupuri, Sado din Tatarasi ori Tudor Boys, tot linga noi urmind a veni si studentii, la intoarcerea din vacanta”. Seful Ligii Suporterilor l-a contrazis pe Dumitrescu: „Si ei primesc bilete gratuite la meci, ca si noi, insa, pina acum, intrau si stateau in tribune, fara sa incurajeze echipa. Noi nu primim de la club decit transport, un sandvis si o sticla cu apa in deplasari, la meciurile de acasa solicitind sa platim, din cotizatii, abonamente. Iar in ceea ce priveste meciul cu Rapidul de anul trecut, Dumitrescu si Anechitoaie au venit cu ideea tiparirii unor legitimatii de suporter”.
Atit Dumitrescu cit si Srainer spun ca ideea conducerii Politehnicii de unire a galeriilor are sanse infime de a se pune in practica. „La toate cluburile, exista mai multe grupari independente ale galeriei. Grupul nostru asteapta un dialog separat cu conducerea” spune Dumitrescu, in timp ce Srainer e convins ca „in viitor, grupul nostru va fi adevarata galerie a Politehnicii”. (Ovidiu MINEA)

Comentarii