Razbunarea lui Tiriac

marți, 10 august 2004, 23:00
2 MIN
 Razbunarea lui Tiriac

Se cunosc relatiile tensionate dintre Comitetul Olimpic Roman si Federatia Romana de Atletism, relatii inrautatite dupa decizia de a nu i se permite atletei Mihaela Melinte de a participa la Jocurile Olimpice, in ciuda regulamentelor internationale care prevad ca un sportiv care si-a ispasit pedeapsa pentru dopaj poate participa la competitii si numai dupa ce a fost depistat a doua oara pozitiv este suspendat de viata. Se stie ca FRA a inaintat memoriu la Comitetul International Olimpic, care a judecat rapid cazul in favoarea COR. Presedintele forului olimpic roman, Ion Tiriac, s-a aratat extrem de indignat de faptul ca a facut drum degeaba pina la Atena si razbunarea orgoliosului businesman n-a intirziat sa apara.
FRA a organizat, in week-end-ul trecut Campionatele Nationale, ca un prilej declarat pentru atleti de a-si obtine, in ultimul moment, baremele pentru JO. Multi au venit la Bucuresti, in speranta unui loc de ultima ora pe lista olimpica, dar reusita a apartinut doar nemtencei Alina Militaru, clasata a doua la saritura in lungime cu 6,73 m. Dar, totusi, Alina nu va pleca la Atena, deoarece „olimpicii lui Tiriac” (ce are in comun mizeria aceasta cu idealul olimpic?) au spus un „nu hotarit”.
Secretarul general al COR, Dan Popper, sustine ca Alina Militaru nu figura pe lista transmisa de FRA pe data de 1 iunie. „La reuniunea de preinregistrare din data de 1 iunie, pe lista trimisa de FRA si semnata de Nicolae Marasescu, Alina Militaru nu figura nici?printre sportivii?care isi indeplinisera baremul, nici printre cei care si l-ar fi putut indeplini. Drept urmare ea nu este acreditata. Putea sa sara si opt metri, putea sa bata si recordul mondial ca tot nu mergea la JO, din vina FRA, care nu a?trecut-o pe lista, probabil pentru ca nu a crezut ca isi poate face baremul. CIO are niste reguli stricte,?pe care toata lumea trebuie sa le respecte”, a declarat, pentru MEDIAFAX, aghiotantul lui Tiriac.
Secretarul general al FRA, Nicolae Marasescu, spune ca Militaru a fost inclusa pe lista de acreditare trimisa COR in luna mai. „Lista cuprinde 12 atleti si 38 de atlete care la acel moment isi indeplinisera baremul sau erau cotati cu sanse sa il indeplineasca. Pe lista, aprobata de COR, se afla si Alina Militaru. Pe cealalta lista, din iunie, care cuprindea mai putini sportivi, Militaru nu mai figureaza,?deoarece, in acea perioada, a avut rezultate mai slabe si s-a considerat ca nu isi va putea indeplini baremul. Dar acest lucru nu inseamna ca ea si-a pierdut acreditarea la JO”, a declarat, Nicolae Marasescu.
Asadar, un nou episod din serialul interminabil „Romani contra romani”, sau, daca vreti, „cosmopoliti contra romani”. Cert este ca Ion Tiriac a declarat razboi atletismului. Atletismului romanesc, bineinteles! (GIN)

Comentarii