Rocada mare

joi, 26 octombrie 2000, 23:00
3 MIN
 Rocada mare

Chiar daca FCM Poli Iasi mai pastreaza sanse teoretice de a se salva de la retrogradare, prohodul echipei-fanion a Iasului este cintat de mai multa vreme in oras, chiar si in unele cercuri influente. Tendintele celor care se gindesc sa abandoneze lupta sint impartite: unii abia asteapta retrogradarea pentru a inchide definitiv capitolul "fotbal", altii se gindesc la un plan de perspectiva menit sa readuca pe FCM Poli in B fara batai de cap, dupa doar un an de jocuri disputate duminica. In fine, un al treilea curent gindeste indeplinirea baremului si cautarea unei echipe care sa asigure si la anul prezenta Iasului fotbalistic in esalonul doi. In acest sens, una dintre variantele vehiculate din ce in ce mai insistent este legata de aparitia unei colaborari strinse (transferuri de jucatori, fonduri, etc.) sau chiar fuziuni intre Poli si cea mai solida grupare ieseana de Divizia C existenta la ora actuala, FC Unirea 2000, care sa aduca promovarea ultimei grupari in B.
Deocamdata, reprezentantii celor doua cluburi iesene au pozitii rezervate vizavi de acest subiect. Ovidiu Fotea, singurul membru al CA al FCM Poli Iasi care mai este vazut pe la stadion, a declarat: "Asa cum Poli s-a salvat anul trecut dupa ce era la -11 cind mai erau doar 15 etape iar din deplasare nu luau puncte decit Foresta si Midia, si anul acesta, printr-o mobilizare exemplara, se poate asigura mentinerea in divizia B. De aceea, la ora actuala gindul nu ne este decit la acest lucru. Varianta cu Unirea am auzit-o si eu, insa pina acum nu a fost nici o discutie in acest sens. Oricum, cred ca sansele de mentinere a echipei in B sint egale sau chiar mai mari decit cele ale ajungerii Moinestiului de catre Unirea 2000".
Nici reprezentantii divizionarei C nu sint mai transanti. Gheorghe Nichita, managerul RAJAC – unul din cei 4 actionari ai echipei, alaturi de Fortus, Gold Revoli si Moldomobila – a spus in repetate rinduri ca Unirea nu poate lua locul echipei reprezentative a orasului, Poli. "Ideal ar fi ca Poli sa joace in A iar Unirea in B si intre cele doua grupari sa existe o strinsa colaborare" declara Nichita chiar la infiintarea actualei echipe de C, managerul RAJAC spunind si ca "este un lucru recunosut ca o mentinere costa mult mai putin decit o promovare". Presedintele Unirii, Pavel Hodea, nu exclude insa varianta din startul articolului: "Actualmente nu sintem pregatiti pentru atacarea promovarii nici valoric, nici organizatoric desi atmosfera de la echipa este excelenta. Daca tinerii crescuti de noi isi vor continua acsensiunea si situatia financiara va fi mai stabila, anul viitor am putea incerca promovarea chiar pe propriile picioare. Daca insa, spre folosul orasului, se va dori ca din iarna sa fortam promovarea, cred ca, in anumite conditii, am accepta acest lucru. Oricum, ca si in cazul lui Manole, noi ne-am oferit sa ajutam Poli cu jucatori si in mini-mercato, insa nu s-a dorit acest lucru".
Reamintim ca la ora actuala, in clasamentul adevarului, Poli este la 10 puncte de un loc neretrogradabil in timp ce Unirea 2000 se afla la aceeasi distanta de Petrolul Moinesti, marea favorita a promovarii din seria I a diviziei C. (Ovidiu MINEA)

Comentarii