S-a schimbat regulamentul

marți, 27 septembrie 2011, 21:56
4 MIN
 S-a schimbat regulamentul

Pentru intelegerea situatiei, trebuie dat timpul inapoi, in vara. Pe linga incasarea unor consistente prime de instalare, majoritatea jucatorilor ieseni au obtinut in urma negocierilor cu managerul Leo Grozavu contracte in care, in afara salariilor, se stipuleaza incasarea unor bonusuri (in multe cazuri este vorba de sume cuprinse intre 100 si 200 de euro) pentru prezenta pe teren. In plus, fotbalistilor li s-a promis verbal ca vor primi si cite 200 de euro pentru fiecare punct cistigat.

Inainte de inceperea campionatului, cind Comitetul Director al clubului a tras linie si a vazut nivelul extrem de ridicat al cheltuielilor facute (numai totalul primelor de instalare a depasit pragul sutei de mii de euro), s-a cerut conducatorilor revizuirea politicii de salarizare. Solutia aleasa de conducere a fost stabilirea unor prime de joc mult diminuate fata de promisiunile initiale: 1 200 lei pentru o victorie acasa, 600 lei pentru un egal in deplasare si 1 800 lei pentru un succes in deplasare, toate sumele amintite fiind impozabile. In plus, bonusurile pentru rezultate urmau sa fie platite o data pe luna, doar in proportie de 50% si numai daca echipa se afla pe loc promovabil, restul de 50% urmind a fi achitat la sfirsitul campionatului, numai in cazul atingerii obiectivului de urcare in Liga I. Jucatorii au strimbat din nas, anuntind ca nu sint de acord cu aceasta modalitate de premiere, mult sub promisiunile primite. Lucrurile au curs insa de la sine pina in apropierea datei de 15 septembrie, atunci cind urmau sa fie platite primele corespunzatoare meciurilor disputate pe luna august. Stiind ca la Tulcea au avut promis un bonus special, 3 000 de lei, fotbalistii se asteptau sa primeasca suma amintita. Dupa lungi controverse s-a ajuns la o solutie de compromis: incasarea a 2 000 de lei, bonusul de la Tulcea fiind diminuat cu 1 000 de lei, penalizare pentru esecul cu Dinamo II din prima etapa. Tot atunci s-a facut anuntul ca pentru meciurile viitoare urmeaza sa se cistige circa 400 de lei pentru o victorie acasa, 200 de lei pentru un egal in deplasare si 600 de lei pentru un succes "afara" (cifrele rezulta din impozitarea si retinerea a 50% din primele anuntate mai sus). Cum primele amintite se incaseaza si la echipe de Liga a III-a, jucatorii si-au exprimat iarasi nemultumirea. Sefii clubului au prezentat insa in vestiar Regulamentul de Ordine Interioara (ROI) – care fusese inregistrat la FRF fara ca fotbalistii sa stie, lucru care a sporit tensiunea deja existenta! – in care se oficializa cuantumul amintit al primelor de joc.

Ca o paranteza, pentru a exemplifica situatia existenta acum la CSMS, apelam la un calcul simplu. Chiar daca echipa cistiga toate meciurile programate intr-o luna, primele de victorie cumulate (2 000 de lei, 800 de lei pentru doua victorii acasa si 1 200 de lei pentru doua succese in deplasare) ramin sub suma bonusurilor pe care le ia un jucator care joaca patru meciuri si care are stipulat o prima de prezenta pe teren de 125 de euro!

Pentru detensionarea atmosferei la nivelul vestiarului si stimularea performantei, Comitetul Director a propus ieri jucatorilor eliminarea bonusurilor pentru prezenta pe teren si majorarea primelor de victorie la 1 000 de lei net pentru un succes acasa si 1 500 lei pentru o victorie in deplasare, bonusurile urmind a fi platite integral, o data pe luna, indiferent de locul ocupat in clasament. Aseara, jucatorii studiau varianta pusa pe tapet de capii clubului, un raspuns definitiv urmind a fi dat astazi.

Informatiile amintite au fost obtinute din surse din cadrul clubului si confirmate, partial, de presedintele CD, Leonida Antohi. "Comitetul Director a decis sa puna ordine in ceea ce priveste drepturile financiare ale jucatorilor. Pentru stimularea performantei, fotbalistilor li s-a propus eliminarea bonusurilor pentru simpla prezenta pe teren si marirea primelor de joc, cuantumurile acestora fiind confidentiale. Urmeaza sa primim un raspuns si apoi sa trecem la modificarea contractelor si a ROI" a spus Antohi.

Altfel, tot ieri s-a decis rezilierea contractelor jucatorilor Vasile Ghindaru si Laurentiu Florea.

Oficial: Nichita ramine alaturi de CSMS

Presedintele Comitetului Director al CSMS Iasi, Leonida Antohi, a anuntat aseara oficial ca Primaria Iasi va continua sa sustina CSMS Iasi. "La sedinta de marti a Comitetului l-am invitat si pe domnul primar Nichita. Acesta ne-a confirmat ca are intentia de a stopa finantarea echipei, fiind extrem de deranjat de ceea ce se intimpla la club si in jurul lui. Au fost mai multe discutii si, pina la urma, domnul primar a fost convins sa ramina in continuare linga sportul pe care l-a sprijinit din toate puterile atitia ani. Speram ca pe viitor lucrurile sa intre in normal la club si rezultatele echipei sa dea satisfactie tuturor iesenilor" a spus Antohi.

Comentarii