Sa fie cu noroc!

duminică, 16 octombrie 2011, 21:51
2 MIN
 Sa fie cu noroc!

La sfirsitul saptaminii s-au disputat la Zalau cele patru dispute din cadrul optimilor de finala ale Cupei Romaniei la volei feminin, in doua manse simbata si duminica. Invingatoarele acestor intilniri vor intilni, la o data care se va stabili ulterior, echipele clasate pe locurile I-IV in campionatul trecut. Cu o saptamina inaintea startului de campionat, Penicilina Iasi a intilnit formatia Universitatea Cluj, altadata un adversar lejer pentru echipa ieseana. Acum au fost doua intilniri foarte echilibrate, incheiate in cinci seturi, pentru departajare fiind nevoie de un "set de aur", dupa modelul Cupelor Europene. In prima intilnire, iesencele au pierdut primul set, cu 15-25, apoi si le-au adjudecat pe urmatoarele, la 14 si 21, studentele de pe Somes cistigind setul IV cu 25-15. Intr-un tie-break dramatic, Penicilina s-a impus cu 15-12 si a obtinut victoria. A doua partida de ieri a avut o desfasurare asemanatoare pina in ultimul act, 1-0 pentru "U" (25-18), 2-1 pentru Penicilina (11,18), apoi egalitate dupa un set lung (25-23). Singura diferenta a fost tie-break-ul care nu a suris elevelor lui Catalin Stirbu si Rares Puni, invinse cu 11-15! In setul de departajare, experienta jucatoarelor iesene si-a spus cuvintul si Penicilina a cistigat cu 16-14, urmind a intilni, in sferturi puternica echipa Tomis Constanta.

Despre starea actuala a Penicilinei a vorbit, pentru "Ziarul de Iasi", presedintele executiv Vasile Stinga: "Pentru noi, cel mai important lucru este revenirea Penicilinei la locul ei, intre cele mai bune echipe din tara. Or asta n-ar fi fost posibil fara aportul ANTIBIOTICE SA, fara pasiunea conducerii societatii, in frunte cu directorul Ioan Nani. Iubitorii ieseni de volei trebuie sa aiba rabdare pina la performantele pe care le asteapta, fiindca o reconstructie nu se face peste noapte. Avem un nucleu de jucatoare cu experienta, Tatiana Popa, Alina Melinte, Mihaela Ionescu, Lidia Timofte, a revenit cu succes pe teren Cristina Androhovici-Lungu (care a jucat exceptional la Zalau), alaturi de jucatoare tinere de care vom auzi in curind. Speram ca in trei-patru sezoane sa reconstruim o echipa formata numai din jucatoare romane, cu care sa atacam pozitiile fruntase ale clasamentului. Deocamdata, sintem in faza de rodaj", a spus Vasile Stinga adaugind ca nu se pune problema retrogradarii echipei iesene in acest sezon.

Oficialul de la Penicilina nu se teme de prima adversara a Penicilinei in campionatul care incepe simbata, CSM Lugoj: "O formatie omogena, rodata in ultimii ani, care a facut progrese in ultimii ani. Am vazut-o in partidele de la Zalau si nu cred ca Penicilina nu o poate invinge". CSM Lugoj a fost eliminata in optimile Cupei Romaniei, dupa doua infringeri (1-3, 2-3) cu CSM Bucuresti.

Comentarii