Se cauta virfuri

vineri, 08 ianuarie 2010, 21:33
3 MIN
 Se cauta virfuri

Politehnica Iasi a reusit ieri sa se desparta de un al treilea jucator dintre cei pe care a anuntat ca nu si-i mai doreste in retur. Astfel, dupa ce contractele lui Marius Croitoru si Viorel Frunza nu au mai fost prelungite, Poli a reziliat angajamentul lui Ibraima Balde, ce era scadent in vara. Jucatorul din Guineea Bissau, care a inscris un singur gol in cele zece partide disputate in tricoul "alb-albastru", si-a incasat ieri si restantele contractuale, astfel ca divortul nu va avea "prelungiri" pe la comisii, asa cum s-a intimplat in alte cazuri. In conditiile in care nici una din pistele interne vizate pentru intarirea lotului nu s-a concretizat, Poli tatoneaza acum doua variante pentru acoperirea unui post in linia de atac. Primul este Thyago Correa, un brazilian pe care site-ul clubului iesean il prezinta a fi un jucator de 24 de ani, care a evoluat in tara sa la Corinthians, Sao Paolo si Juventude precum si in China, la Shandong Lüneng (unele surse afirma ca ultimul club la care sud-americanul a fost legitimat este Ajman Dubai, din Emiratele Arabe Unite). Despre el se spune ca are in palmares un titlu de campion mondial cu nationala under 17 a selectionatei auri-verde.

Celalalt este ghanezul Francis Agbleta, nascut pe 12 septembrie 1988 si a mai evoluat in Romania la echipe codase din liga a doua, FCM Tirgoviste, in campionatul trecut, si CSM Rimnicu Sarat, in turul stagiunii in curs. Ambii jucatori vor fi testati, legitimarea lor depinzind de avizul antrenorului Petre Grigoras.

Primele semne nu sint incurajatoare, conducerea decizind deja ca brazilianul, care este supraponderal, sa nu fie luat in cantonamentul de la Poiana Brasov, ce incepe luni, el urmind sa se pregateasca in Copou, alaturi de fotbalistii pusi pe lista de transferari care nu si-au gasit angajament pina acum, precum si de alti jucatori pusi pe liber de la Poli II.

Tineri in cantonament

La aceasta ora, dintre cei care se antreneaza la Poli, sint in pericol de a nu prinde un loc in Poiana Bratu, Pecnik, Tincu si Palimaru, iar Buta si Bersnjak urmeaza a intra in acest grup daca transferurile lor nu se vor perfecta. O situatie aparte este in cazul lui Costache, care ar putea sa nu mai ramina acasa in cazul in care intaririle asteptate nu se concretizeaza. Activitatea acestui lot de jucatori va fi coordonata de doi fosti jucatori importanti ai Politehnicii, Vasile Simionas, cel care acum ocupa functia de consilier tehnic la Poli, si Mihai Danila, ce activeaza la Centrul de Copii si Juniori. Si pentru ca veni vorba de pepiniera proprie, trebuie mentionat faptul ca Grigoras a decis sa le dea o sansa unor jucatori din curtea Iasului. Astfel, in afara lui Buhusi, care s-a pregatit si in tur la echipa mare, vor merge in primul cantonament al anului Nica, Badic, Tofan si Caragea.

Altfel, Politehnica este asaltata de cereri de legitimare a unor jucatori straini liberi de contract, unul dintre care cei care ar putea sa soseasca, pentru teste, fiind brazilianul Samuel Almeida Camazzola, un mijlocas care implineste 28 de ani pe 30 august. Acesta a jucat patru ani in prima liga braziliana, la Juventude, iar apoi cite un sezon in Scotia, la Midlothian, Franta (Chateauroux) si Norvegia (Sandefjörd).

Astazi, jucatorii ieseni vor sustine o serie de teste fizice, stafful tehnic urmarind sa stabileasca punctul de la care vor pleca acumularile iernii si modul in care fotbalistii s-au comportat in perioada de vacanta. Primele semne in acest sens sint incurajatoare, masuratorile efectuate reliefind faptul ca nici un jucator nu a revenit din vacanta cu probleme de greutate!

Hodea: "Renuntam la Pintilii!"

Inca un nume este pe cale sa dispara de pe lista jucatorilor vizati de Politehnica Iasi pentru a fi transferati in aceasta iarna. Fotbalistul Jiului Petrosani, Mihai Pintilii, nu a obtinut in aceasta saptamina statutul de jucator liber, astfel ca oficialii ieseni sustin ca au facut pasul inapoi in privinta celui care evolueaza stoper ori inchizator. "Nu ne mai intereseaza Pintilii. Situatia lui este complicata si nu putem sa facem eforturi mari pentru un jucator de liga a doua. Ne vom reorienta pe alte piste" a afirmat vicepresedintele Politehnicii Iasi, Pavel Hodea

Comentarii