Se modifica sistemul competitional la handbal

vineri, 14 mai 1999, 23:00
2 MIN
 Se modifica sistemul competitional la handbal

Zilele trecute a avut loc la Mamaia o intrunire a celor ce conduc destinele handbalului feminin romanesc, care a avut ca scop discutarea unui posibil nou sistem competitional pentru editia 1999-2000 a Ligii nationale feminine. Au fost prezenti toti conducatorii echipelor din prima divizie, ca si antrenorii acestora, cu exceptia cluburilor Agecom Baia Mare si ILSA Timisoara, virtual retrogradate.
Principala problema dezbatuta a fost cea a renuntarii la cele trei turnee de sala care se disputau intre tur si retur si ale caror rezultate contau pentru clasamentul Ligii Nationale, dar si pentru desemnarea cistigatoarei Cupei Romaniei. Reprezentantii celor zece echipe au fost de acord in unanimitate ca aceste turnee sa fie excluse din calendarul competitional al sezonului 1999-2000, in conditiile in care saracia le pune in imposibilitatea sustinerii financiare a participarii la acestea. Astfel, campionatul viitor se va disputa doar tur-retur, hotarirea luata la Mamaia urmind sa fie supusa ratificarii biroului federal, care se va intruni pe 17 mai.
Cum cele trei turnee insemnau si disputarea Cupei Romaniei, s-a ajuns in situatia gasirii unei alte solutii pentru aceasta competitie. Presedintele sectiei de handbal de la Otelul Galati, Sandel Soare, a propus ca sa se dispute Cupa Romaniei in sistem eliminatoriu, asemanator cu sistemul de la fotbal, la competitie participind doar echipele ce doresc acest lucru, disparind obligativitatea. "A mai venit o propunere, din partea lui Alexandru Mengoni, antrenorul de la Fibrex Savinesti, cu care eu am fost de acord. Este vorba de disputarea Cupei Federatiei, pe grupe zonale, cistigatoarele acestor grupe urmind sa-si dispute trofeul. Noua competitie ar urma sa se dispute in lunile septembrie, octombrie si noiembrie, fara participarea jucatoarelor prezente in acea perioada la lotul national. Cistigatoarea ar urma sa fie recompensata fie cu un turneu in strainatate fie mai simplu, doar cu trofeul amintit. In aceasta situatie, in Cupa Cupelor ar urma sa participe echipa de pe locul secund in campionat. Cele doua variante vor fi discutate la proximul biroul federal", a declarat Sandel Soare. (Marian CAPATINA)

Comentarii