Se string pe rind

luni, 28 iulie 2008, 21:00
2 MIN
 Se string pe rind

Desi nu au stabilit data de start si nici cele ale zilelor de disputare ale etapelor din noul sezon (program care va fi pliat pe calendarul din cupele europene), conducatorii FR Baschet au tras la sorti programul si au stabilit ordinea de disputare a partidelor intr-un campionat mai stufos ca cel precedent.

Cresterea numarului de echipe la start se datoreaza mentinerii celor 12 formatii din sezonul trecut plus acceptarea in competitii a doua fruntase din esalonul secund, CSM Craiova si CSM Satu Mare. Urmind sa deschida balul cu o partida pe teren propriu cu Rapid Bucuresti, echipa ieseana Politehnica-National abia schiteaza in aceste zile o posibila reunire. "Am vorbit cu toate jucatoarele din lotul cu care am evoluat sezonul trecut si mai avem in vedere citeva nume noi. Sper ca pina la sfirsitul saptaminii sa ne stringem si sa plecam la Galati pentru doua jocuri de pregatire.", spune Marius Cosoi, directorul sportiv al gruparii.

Daca jumatate din jucatoarele lotului sint inca sub contract si este de asteptat ca ele sa se prezinte la reunire, probleme s-ar putea sa apara din jumatate cealalta, in majoritate titulare in campionatul trecut. Aurelia Lazar a anuntat ca vine dar pune conditii, Manuela Tecoanta se marita si nu este convinsa de continuarea carierei la Iasi, in vreme ce nici situatia moldovencelor Irina Suetina si Ala Causan nu este clara, cita vreme prima a lipsit de la jocuri si antrenamente aproape toata primavara acestui an in vreme ce a doua vorbeste de renegocieri salariale in conditiile in care conducatorii vor sa faca tocmai pasul invers.

In fine, Doina Panait si-a terminat contractul de dubla legitimare si ar vrea sa revina la Iasi, insa transferul trebuie negociat din nou la Galati. In cautare se solutii noi, conducatorii au in vedere acum doar trei nume si spera sa le poata rezolva transferul.

Pivotul Ana Maria Chirila (25 ani si 1.95m) nu mai este interesat sa frece banca de rezerve la Rm. Vilcea, Daniela Santa (19 ani, 1.81 m) vrea la Iasi dar ramine de vazut care este exact situatia ei contractuala cu Teleorman Alexandria, ultima pe lista fiind fundasul Andra Stefanescu (22 ani, 1.73 m). Aflata de mai multe ori in ultimii ani in vizorul iesenilor, baschetbalista care a jucat la Tirgoviste a revenit acum din Franta si este interesata de un transfer, fiind asteptata la Iasi pentru discutii in zilele urmatoare.

In conditiile in care pina vineri antrenorul Gabi Mihailescu va putea sa aiba la lucru suficiente jucatoare, echipa ieseana va pleca la sfirsitul saptaminii la Galati pentru doua jocuri amicale dar si pentru a discuta transferul Doinei Panait, jucatoare care oricum a primit o saptamina de vacanta in plus fiind abia revenita de la lotul national de junioare, cu care a participat in Slovacia la Campionatul European U18.

Comentarii