Seara amara in Croatia

miercuri, 25 februarie 2004, 00:00
2 MIN
 Seara amara in Croatia

Ieri, delegatia Romaniei a dat de greu la Europenele, care se desfasoara in localitatea croata Pula, aflata pe malul Adriaticii. S-a ajuns in faza sferturilor de finala, acolo unde orice victorie inseamna, automat, medalie si calificarea directa la Jocurile Olimpice, invinsii avind, totusi, sansa unor turnee de calificare, patru la numar. Trei boxeri romani au pasit ieri pe ringul croat si, din pacate, toti trei au fost invinsi. Mai aproape de succes s-a aflat, totusi, musca Bogdan Dobrescu, care l-a intilnit pe semifinalistul Mondialelor de la Bangkok de anul trecut, germanul Ruslam Rahimov. Neamtul de origine azera a reusit sa blocheze eforturile lui Dobrescu de a puncta, a lovit atit cit a avut nevoie si s-a impus la o diferenta destul de mica, 30-26. Bogdan a ratat, astfel, ocazia de a se revansa in fata campionului european en-titre Ghiorghi Balaskin (Rusia), care a dispus de fostul campion mondial din 2001, francezul Jerome Thoma. Polonezul Andrzej Rzany si georgianul Ivoria Nikoloz completeaza tabloul semifinalelor la aceasta categorie.
La usoara, Ionut Gheorghe a dezamagit in fata turcului Mustafa Karagollo, desi s-ar putea spune ca acesta din urma a fost putin impins de la spate de cei cinci judecatori. Pe masura ce avansul turcului crestea, Ionut cauta sa salveze meciul printr-o lovitura decisiva, care nu i-a reusit, scorul de pe buletinele de punctaj fiind 34-24. Karagollo va lupta in semifinala cu exceptionalul boxer rus Aleksandr Maletin, campion mondial in 1997 si european in 2000 si 2002. Ucraineanul Igor Pasciuk (surprinzator invingator al bulgarului Gheorghiev) si francezul Willy Blain (campion mondial!) se vor intilni in cealalta semifinala. In fine, talentatul Adrian Alexandru (semiusoara) a avut in sferturi un adversar foarte puternic, campionul european al categoriei imediat superioare, Dimitar Stilianov (Bulgaria). Desi a boxat curajos, Alexandru a pierdut clar, cu 12-35. Nici macar Ovidiu Bobirnat n-a reusit sa aduca Ciprului prima medalie din istorie, el fiind invins, neasteptat, cu 21-37, de catre italianul Domenico Valentino. In semifinale, Stilianov va boxa cu ungurul Gyula Kate, iar Valentino, cu turcul Aydin Selcuk.
Astazi, vor intra in ring ceilalti patru sportivi romani, de la care asteptam medalii: Valdemar Cucereanu (cocos), contra rusului Ghennadi Kovalev, Viorel Simion (pana), impotriva germanului Vitali Tajbert, Dorel Simion (semimijlocie), cu francezul Xavier Noel si Marian Simion (mijlocie), care se va lupta cu rusul Gaidarbek Gaidarbekov. (Nic. G)

Comentarii