Si Pancu nu mai vine!

Subtitlu

miercuri, 06 ianuarie 2010, 22:45
4 MIN
 Si Pancu nu mai vine!

Ieri, in jurul prinzului, Daniel Pancu a anuntat oficial ca va parafa un contract cu TSKA Sofia. "Am avut un sezon reusit la Terek Groznii, insa stresul acumulat in ultima perioada m-a facut sa-mi doresc o vacanta in care sa nu ma gindesc la fotbal. De aceea, am aminat pina dupa sarbatori sa iau o decizie in privinta viitorului meu. Dintre ofertele pe care le-am avut, am cumpanit cel mai mult pe marginea celor venite de la TSKA Sofia si Poli, singura echipa din Romania la care imi doresc sa mai joc. Faptul ca ma mai simt in stare sa joc la un nivel foarte ridicat si ca sofiotii se lupta pentru titlu si, implicit, pentru Cupele Europene, m-au determinat sa aleg TSKA, formatie cu care voi semna un angajament pe un an si jumatate. In Bulgaria va fi o noua provocare pentru mine" a spus jucatorul format la Iasi. Acesta l-a instiintat, printr-un SMS, de decizia luata pe vicepresedintele Politehnicii, Pavel Hodea, oficialul iesean primind mesajul cu citeva minute inainte de reunirea lotului, care a avut loc ieri, la ora 15. Hodea nu si-a ascuns dezamagirea vizavi de vestea primita: "Cu toate eforturile pe care le-am facut, nu am reusit sa-l convingem pe Pancu sa se intoarca acasa. Dupa ce am primit mesajul, am discutat iarasi cu el. Impresarii si alti factori, intre care apropierea de Bucuresti, unde locuieste acum, ori tentatia Cupelor Europene, l-au convins sa aleaga TSKA Sofia. Nu ascund faptul ca sint dezamagit. Nu ne ramine acum decit sa luptam pe alte directii pentru a imbunatati calitatea lotului. Acum, din cele 9-10 tinte propuse, au ramas 8-9. Sper ca pina la sfirsitul saptaminii sa apara primele noutati pentru un retur care se anunta cel mai infernal din ultimii zece ani. Cu jucatorii de la Dinamo discutam spre sfirsitul saptaminii (n.r. -Liviu Ganea, Georgian Paun si Eugen Craciun, care au fost imprumutati in tur la Astra Ploiesti), depindem si de verdictele unor comisii in legatura cu unii jucatori care si-au depus memorii, insa nu vreau sa intru in amanunte. Cert este doar ca joi va veni in probe, pe cheltuiala impresarului sau, cu care Poli a mai colaborat, Thyago Correa, un tinar atacant brazilian".

 

Noutati din gradina

In atare conditii, singurele noutati prezente ieri la reunire au fost tinerii Andrei Nica (ce a evoluat mijlocas si fundas la Poli II), Narcis Badic (tot de la Poli II, unde evolueaza fundas stinga) si Adrian Caragea, atacant revenit dupa imprumutul de la FC Botosani, toti trei avind insa sanse minime de a ramine in lotul cu care se va ataca returul. De asemeni, a fost prezent si Clement Palimaru, de care Cetatea Suceava, unde fusese imprumutat in tur, s-a dispensat, Poli discutind cu Dunarea Giurgiu pentru redirectionarea lui. Dintre jucatorii pusi pe lista de transferuri in iarna au alergat ieri in Copou Pecnik, Costache, Bratu si Tincu, situatia lor sperindu-se a fi clarificata in aceasta saptamina. Alti doi fotbalisti de care Poli vrea sa se desparta, Buta si Bersnjak, sint la probe, primul la o echipa din spatiul ex-sovietic, al doilea – in Polonia, la Odra Wodzislaw. In ceea ce-l priveste pe Balde, acesta este asteptat sa finalizeze formalitatile de reziliere a contractului, in timp ce lui Croitoru si Frunza nu li s-au mai prelungit intelegerile. Cum Viveiros era asteptat aseara din Portugalia, Negru efectua analize medicale in Capitala iar Mihajlov si Ignatov au fost invoiti pina vineri, la primul antrenament al anului au participat, dintre jucatorii pe care se doreste a se conta in retur, doar Branet, Plesca, Marc, Straut, Ad. Ilie, L. Munteanu, Straton, Buhusi, Birladeanu, Cr. Constantin, Miclea, Bujor, Bilba si Lamine.

 

Grig si greii

Peisajul gasit a fost comentat pe ton de gluma de antrenorul Petre Grigoras. "2010 ne-a adus doar scumpiri, nu si jucatori noi!" a spus tehnicianul, care nu si-a pierdut insa optimismul: "Sper ca pina la plecarea in Poiana Brasov sa apara cei 4-5 jucatori pe care mi-i doresc pentru a intari lotul. In Poiana va fi o perioada grea, de acumulari fizice. Tocmai de aceea, nu-i voi pedepsi pe jucatorii care au venit cu kilograme in plus. Se vor pedepsi singuri, pentru ca trebuie sa traga mult mai mult de ei pentru a face fata ritmului antrenamentelor. Important este ca acum, dupa vacanta, toti au un psihic bun".

 

Milea sta minimum cinci etape

Un caz aparte il reprezinta Milea, care se afla inca in recuperare dupa operatia suferita in tur, mijlocasul spunind ca isi va relua alergarile luna viitoare: "Acum sint inca in perioada de recuperare. In februarie reiau alergarile, cele mai optimiste pronosticuri privind revenirea mea pe gazon fiind legate de etapa a sasea din retur", a spus mijlocasul Politehnicii.

Inca o tinta pierduta: Miranda

Atacantul argentinian Osvaldo Miranda a fost imprumutat de Dinamo pentru un an la divizionara secunda, CA Belgrano de Cordoba, din tara sa natala, au declarat, ieri, pentru agentia NewsIn, surse din cadrul gruparii bucurestene. Miranda se afla deja in Argentina si urmeaza sa inceapa pregatirile alaturi de noua sa echipa. In virsta de 25 de ani, Miranda a fost achizitionat de Dinamo in iarna anului 2008 de la Gimnasia de Jujuy in schimbul a aproximativ 1,5 milioane de dolari, insa nu a reusit sa se impuna in prima echipa a gruparii ros-albe, marcind doar patru goluri intr-un an si jumatate. In turul acestui campionat a fost imprumutat la Astra Ploiesti, unde a inscris doua goluri in noua partide disputate.

 

Comentarii