Start lansat

joi, 27 martie 2008, 22:13
2 MIN
 Start lansat

La fel cum s-a intimplat si la Craiova echipa ieseana de baschet masculin a avut un start lansat in partea secunda a turneului semifinal de baschet masculin care se desfasoara in aceste zile la Giurgiu. Dupa doua jocuri si doua victorii Politehnica Millenium Center continua sa ocupe locul secund in clasament si detine sanse extrem de mari sa obtina calificarea la turneul final.

In prima zi a turneului baietii lui Costel Moscalu n-au avut probleme cu gazdele de la CSS Giurgiu si s-au impus cu 82-70, marcatorii ieseni fiind Fl. Moscalu (26, 2×3), Hurjui (16, 3×3), Moldovanu (15), Huludet (12), Amarghioalei (11, 1×3) si Nanescu (2). Primul mare derby s-a consumat insa ieri cind Politehnica MC a intilnit pe CSM Bucuresti, formatie cu care se mai intilnise deja de patru ori pina acum si in fata careia a pierdut  o singura data.

Miza intilnirii era imensa in conditiile in care in joc era un loc de calificare la turneul final asa ca si implicatiile au fost pe masura pentru echipa condusa de fosti dinamovisti (fostul jucator Puicu in postura de conducator si antrenorul Vasile Popa la cirma tehnica). „La meci au fost multi din anturajul celor de la Dinamo dar si conducatori din Primaria Capitalei,  care sponsorizeaza aceasta grupare. Presiunea a fost mare, in prima jumatate a meciului am jucat fara tabela de 24 de secunde, ne-au mai ciupit si la tabela de scor dar pina la urma am invins pentru ca baietii au jucat foarte bine dupa pauza.", a spus Costel Moscalu, care a apreciat mai ales evolutia lui Huludet.

Dupa 13-24 in primul sfert si 17-15 in sfertul secund iesenii au intors tabela dupa pauza si au cistigat clar cu 84-71. Fl. Moscalu a reusit cele mai multe puncte (23, 2×3), urmat de Huludet (22, 1×3), Amarghioalei (18, 4×3), Nanescu (14, 1×3), Hurjui (5, 1×3) si Moldovanu (2).

Lider in clasamentul grupei semifinale ramine SCM U Craiova, care a trecut miercuri de CSM Bucuresti cu 82-70 si a acumulat maxim de victorii. Pe pozitia secunda troneaza Poli MC cu cinci victorii iar Granitul (care miercuri a invins Laguna Bucuresti cu 70-60) ocupa locul al treilea cu patru succese.

Astazi studentii joaca un alt derby cu Granitul, echipa pe care vor s-o invinga pentru a razbuna esecul de la Craiova si pentru a pune ordine in ceea ce priveste calificarea in ultima faza a Diviziei B, turneul final.

Comentarii