Staruri de Tiganasi

joi, 03 martie 2005, 00:00
2 MIN
 Staruri de Tiganasi

Dupa haine scumpe, Mercedes si Jeep, directorul economic al FC Poli Unirea, Neculai Ciulu, a mai dat o lovitura de imagine: a devenit patron de echipa de fotbal! Desi a pornit de jos, din campionatul judetean, finantistul gruparii din Copou are planuri de viitor concrete cu Spicul Tiganasi. „Nu sint vreun magnat, insa imi doresc sa ajung cu aceasta echipa macar in divizia C. O fac in memoria prietenului meu, Ciprian Ionascu, decedat anul trecut, la doar 25 de ani, intr-un accident de masina. De aceea, pe tricourile Spicului, care a fost prima echipa sateasca ce a jucat in C, in 1971, am inscriptionat porecla lui, Cipillino” spune Ciulu care spune ca banii necesari finantarii echipei vin dintr-o alta directie legata de prietenul sau decedat: „Am dus mai departe un vis al lui, dezvoltind o societate de distributie de internet, Cip Net, care acopera multe zone importante din oras. Din fondurile obtinute si din cistigurile ce-mi sint aduse de pubul pe care-l am in Bologna, impreuna cu nasii mei, sustin lejer echipa la acest nivel”.
Ciulu afirma ca implicarea in acest proiect ii aduce si alte satisfactii. „De la Poli nu cistig decit pentru a-mi acoperi jumatate din costurile facturilor telefonice. Am insa avantajul de a face ce-mi place si de a cunoaste caractere deosebite in rindul fotbalistilor. Asta am simtit si dupa ce pierdeam meciuri pe banda rulanta la inceputul campionatului, dupa ce numai pe echipament dadusem 50 de milioane de lei. I-am rugat pe Cotan, Dobrea, C. Ilie sa ma ajute si am ajuns la finalul turului pe locul 7! Numai «Dobrica» a dat 22 de goluri in 4 meciuri!” Prinzind „reteta succesului”, Ciulu a anuntat citeva lovituri de senzatie pe piata transferurilor iernii: „I-am convins pe Dohot, Kereszy si Danut Munteanu sa joace in retur la Spicul. Sint sigur de promovare!”
Banchetul este la bufet
De la mii de dolari cistigati cind evoluau in divizia A sau B, fostele vedete ale Iasului nu ajung chiar la zero in privinta cistigurilor de pe terenul de joc. „Vin doar de placere, insa le-am promis si lor ca si celorlalti jucatori prime de victorie de 100 000 de lei acasa si dublu in deplasare” spune Ciulu, care glumeste: „La egaluri nu-i penalizez. In plus, la finele meciurilor de acasa, proprietarul bufetului din sat, Costica Stingaciu face cinste cu o bere si cu apa minerala”.
Spre satisfactia celor implicati la Spicul, aceasta a fost ocolita de incidente: „Chiar si la tara vedetele lui Poli sint recunoscute si primite cu caldura. La Tiganasi nu mai vorbesc. De aceea, cu ajutorul Primariei locale, ma gindesc sa repar stadionul, ce are si tribuna si vestiare, si sa-l omologhez pentru divizia C”. (Ovidiu MINEA)

Comentarii