Stelele Copoului au luminat Sala Polivalenta

marți, 14 ianuarie 2003, 00:00
2 MIN
 Stelele Copoului au luminat Sala Polivalenta

Sala Polivalenta ieseana a renascut repede dupa amorteala in care intrase in timpul "Trofeului Carpati" la handbal masculin. Nu a fost nevoie de miliarde pentru acest lucru ci de o competitie cu lipici la public, faza judeteana a Campionatului National de fotbal in sala (cu echipe compuse din patru jucatori plus un portar) care a avut toate ingredientele unei competitii serioase: miza, emotii, nervi, faze spectaculoase, galerii, arbitraje controversate si chiar incidente. Dupa ce in luna decembrie a anului trecut s-au derulat meciurile din grupele preliminare, intre 9 si 12 ianuarie a.c. au avut loc partidele care au stabilit numele formatiei care va reprezenta Iasul la faza zonala a competitiei, ce se va derula la Constanta. Aceasta este Stelele Copoului – echipa condusa de presedintele si directorul economic al CS Poli Unirea, Pavel Hodea, respectiv Neculai Ciulu – a carei jucatori de baza au fost fosti fotbalisti ai gruparii din Copou, Ioan Cimpeanu, Dragos Urdaru, Daniel Zafiris, Adrian Ambrosie si Bebe Manole, arbitrul asistent de prima liga, pascaneanul Ioan Popa, si fostul jucator de la CFR, Vasile Petrache.
"Stelele" au trecut in sferturi de Olimpia, formatie condusa de presedintele CA al Poli Unirea, Gheorghe Nichita la care au evoluat alti fosti fotbalisti cunoscuti ca Dohot, Anton, Mantale, Kereszy si Paveliuc si dupa penaltiuri, in semifinale, de Baywatch (organizata de fostul presedinte al AS Telecom, Dumitru Boncu) in cel mai echilibrat meci al turneului, scorul alb fiind pastrat si dupa cele doua reprize de 5 minute de prelungiri (timpul regulamentar de joc era de 2 reprize a 20 de minute).
Derulata duminica, intr-o atmosfera incendiara, finala, care a adus suplimentarea cu circa 500 de persoane a asistentei obisnuite care oscila zi de zi in jurul miei, a adus victoria cu 6-2 a formatiei "stelare" in fata Penitenicarului, o alta selectionata la care au evoluat multi fosti fotbalisti precum Cantea, C. Frunza, Acatrinei, D. Lungu sau Craescu.
In finala mica, Baywatch a trecut cu 7-5 dupa prelungiri de Podu Rosu, formatie care a fost premiata de Gheorghe Nichita, in nume personal, cu 1,5 milioane lei. Ocupantele podiumului au primit 6, 4, respectiv, 2 milioane de lei. Glogeterul competitiei a fost Marian Anton (Podu Rosu) iar trofeul Fair-Play a fost acordat pascanenilor de la CSS CFR. (Ovidiu MINEA)

Comentarii