Tot in Poli ramin sperantele

joi, 16 noiembrie 2000, 00:00
3 MIN
 Tot in Poli ramin sperantele

Esecul suferit duminica de FC Unirea 2000 pe stadionul Nena in fata Petrolului Moinesti a insemnat anularea oricarei sanse de promovare a divizionarei C locale. Drept urmare, singura speranta (exceptind o eventuala cumparare a unui loc) pentru ca Iasul fotbalistic sa se mentina in esalonul doi ramine FCM Poli Iasi.
Cu bune si, in principal, cu rele, odiseea echipei-fanion a Iasului merge inainte. Victoria inregistrata de "albi-albastri" in fata Preciziei Sacele a insemnat balonul de oxigen care demonstreaza ca se poate spera in continuare. Care ar fi insa sansele ca Poli sa ramina in B, ne propunem sa analizam in continuare.
La ora actuala, distanta pina la un loc deasupra liniei de demarcatie dintre B si C este de 11 puncte in clasament si de 12 la "adevar". Poli are un pasiv de 16 puncte in clasamentul adevarului, iar ultimele echipe care nu ar retrograda daca miine s-ar incheia campionatul sint cele cu "-4". Marele atu al echipei iesene este ca, la ora actuala, dupa cum decurg ostilitatile in serie, multe echipe vor mai pierde puncte pe teren propriu, nu mai putin de 4 grupari (Sportul Studentesc, Midia, Farul si Laminorul Roman) avind pretentii serioase la promovare. Foamea de puncte a fruntaselor fiind mare se prea poate ca si alte echipe sa intre serios la apa dupa vizitele patrulaterului fruntas.
Drept urmare, chiar daca anul trecut au retrogradat doar patru echipe, dezavantajul ridicarii numarului echipelor retrogradante la sase este anulat de faptul ca in sezonul trecut doar Foresta si Midia se luptau "afara" si asta doar pina cind "padurarii" au sprintat decisiv, victoriile gazdelor devenind apoi un lucru de neoprit. Ca atare, seria I se poate juca tare in acest an, mirajul locului de baraj putind tine calculele deschise pina pe final.
Se prea poate ca, tinind cont de conjunctura, cu -4 sau -5 la adevar la sfirsitul sezonului o echipa sa se poata mentine in B. In concluzie, calculele iesenilor trebuie sa prevada un parcurs fara greseala in cele 8 jocuri de acasa din retur si in partida cu Juventus din ultima etapa a turului; in plus, din cele 9 deplasari (printre care multe accesibile, la Mangalia, Fieni, Sacele sau Juventus) ale actului secund al campionatului plus cea de simbata, de la Brasov, Poli trebuie sa se intoarca invingatoare de 4 ori. Poli ar ajunge astfel la final la "-4" in clasamentul adevarului, situatie cu care se poate ca locul in B sa fie conservat.
In campionatul trecut, in 15 etape din minireturul disputat, Iasul, pornita cu -11, a avut trei succese in deplasare si victorii pe linie acasa, salvindu-se dupa ce fusese condamnata de multi. Pe fondul unei mobilizari de exceptie obiectivul s-a relizat, revirimentul incepind cu o victorie la Tractorul Brasov. Culmea, simbata Poli joaca tot impotriva acestei echipe. Ce-ar fi daca scenariul s-ar repeta? (Ovidiu MINEA)
S-a achitat prima cu Sacele
Desi timide, incercarile de intrare in normalitate a lucrurilor privind organizarea FCM Poli Iasi au inceput sa apara. Astfel, ieri conducerea s-a tinut de cuvint in ceea ce priveste prima cuvenita ca urmare a victoriei cu Precizia Sacele, aceasta fiind achitata integral. Normal, atmosfera la nivelul vestiarului a inceput sa se schimbe in bine, antrenorul principal Ion Dumitru hotarind ca intreaga echipa sa mearga la o terasa dupa masa de prinz pentru ca spiritul de familie sa creasca in sinul lotului. (Ov. MINEA)

Comentarii