Vedem si fotbal?

joi, 29 iunie 2006, 21:01
2 MIN
 Vedem si fotbal?

Toata Italia a sarit in sus dupa calificarea atit de grea a „squadrei” in fata australienilor, de credeai ca in „cizma” curge numai lapte, miere si zahar. In realitate, Italia sufera si nu va avea deloc o partida usoara cu Ucraina. Sufera din pricina imensului scandal Moggi – Galliani, care a dus in pragul rusinii echipele de virf ale fenomenului „Il Calcio”, sufera de privirile si comentariile ironice, dupa penaltiul acordat cu usurinta de Medina-Cantalejo in prelungirile meciului cu „socceroos”, sufera din cauza ghinioanelor din aparare (dupa accidentarea lui Nesta a venit si suspendarea lui Materazzi, datorita unei eliminari chiar mai dubioase decit penaltiul amintit) si, in sfirsit, sufera din cauza impotentei cronice a formulei de atac, orice incercare, fie cu imberbii Toni, Iaquinta si Gilardino, fie cu uzatii Totti si Del Piero, fie chiar si cu Inzaghi, provocind palpitatii oricarui tifoso. Cu aceste suferinte acumulate, Italia lui Lippi incearca sa se califice, diseara, in semifinale, in fata unei Ucraine care nu a aratat nici ea mare lucru, in afara unei aparari ferme. Sa-l intelegem, insa, pe Blohin: a vrut sa joace generos cu Spania si rezultatul a fost un rusinos 0-4 si, dupa partida cu sauditii care a avut rolul de a regla golaverajul, a jucat la ciupeala partidele cu Tunisia si Elvetia, obtinind doua calificari, desi a aratat prea putin fotbal.
Cu toate acestea, nu va fi usor pentru macaronari meciul cu Ucraina, desi nu se arata spectaculos. Am putea miza pe ambitia lui Sevcenko de a arata rivalilor sai din „Serie A” ca poate fi mult mai periculos decit a arata pina acum. Si cum meciul se arata de genul „da gol si inchide poarta” – de ambele parti – imaginati-va ce-ar fi ca esticii sa deschida scorul. In concluzie, poate ca n-o sa vedem cine stie ce polologhie de fotbal, dar merita vazut.
AOL Arena, Hamburg, ora 22,00
Italia: Buffon – Zambrotta, Barzagli, Cannavaro, Grosso – Camoranesi, Perrotta, Pirlo – Totti – Toni, Gilardino. Antrenor: Marcello Lippi.
Ucraina: Sovkovski – Sviderski, Rusol, Vasciuk, Nesmacinii – Selaev, Timosciuk, Rotan, Kalinicenko – Vorobei, Sevcenko. Antrenor: Oleg Blohin.

Comentarii