Vin baschetbalisti de clasa

vineri, 30 septembrie 2011, 21:38
2 MIN
 Vin baschetbalisti de clasa

Aventura baschetbalistilor ieseni continua si in sezonul care incepe astazi, chiar daca au retrogradat la finele sezonului trecut. Echipa a ocupat locul echipei bucurestene Steaua Turabo pe drept, intrucit (ca sa folosim o expresie obisnuita in fotbal) a fost prima de sub linie. Chiar daca vestea i-a luat putin pe neasteptate pe conducatorii Politehnicii, presedintele Leonida Antohi si managerul sectiei, Viorel Grancea, au acceptat invitatia FRF de a juca printre granzii baschetului romanesc, bazindu-se pe faptul ca din sezonul viitor in Divizia A vor juca 18 echipe, in consecinta, in 2011 nu se va retrograda. S-a renuntat la jucatorii costisitori (Dawson, McCullough, Kabengele), s-a fuzionat cu CSS Unirea pentru folosirea bogatei pepiniere si s-a pornit cu incredere, obiectivele vizind in special sezonul 2011-2012.

Eliminata din Cupa Romaniei dupa doua infringeri severe cu CSM Bucuresti, Politehnica-CSS Unirea, cea mai tinara echipa din Divizia A, se bazeaza in campionat pe jucatori tineri si foarte tineri, ca Popovici, Cobzaru, Moldovanu, Pintilie, Necsanu, Stamate, Surugiu (venit de la Giurgiu), Dascalescu, alaturi de altii cu mai vechi state de serviciu, Hurjui, Huludet, Nicolae si veteranul Mitica Anghel. Dupa intilnirile cu CSM, iesenii vor avea de-a face astazi cu o formatie si mai puternica, BC Tirgu Mures, clasata a cincea in sezonul trecut si calificata in turneul "final four" al Cupei Romaniei. Echipa mureseana, antrenata de Csaba Deri (principal), Barnabas Szaszgaspar si George Trif, are un lot mult schimbat fata de sezonul trecut. Au plecat jucatori importanti ca Mladenovic si Capusan, dar a venit Virgil Stanescu (de la Steaua), Adrian Tudor (Ploiesti), francezul Watson si sirbul Mirkovic, care impreuna cu alti baschetbalisti valorosi ca Jujuan Cooley, Jason Forte sau Flavius Lapuste alcatuiesc o trupa cu pretentii chiar la finala. In concluzie, dupa spectacolul handbalistelor de la Terom-Z, va urma unui baschetbalistic in care speram ca elevii lui Costel Moscalu si Gabi Clapon vor da o replica dirza.  

Celelalte meciuri ale primei etape: Gaz Metan Medias – Energia Rovinari (17:00), BC Miercurea Ciuc – BCMU Pitesti (18:00), Dinamo – CS Otopeni (18:00, TVR 3), Atlasib Sibiu – CSM Oradea (18:00), CSU Ploiesti – "U" Cluj (20:00 – reeditarea finalei campionatului va fi transmisa, inregistrat, miine, pe DigiSport 3, de la ora 18:00), SCM Craiova – CSS Giurgiu (miine, ora 20:00, DigiSport 3).

 

Comentarii