Zero pe tabela de marcaj

marți, 22 ianuarie 2002, 00:00
2 MIN
 Zero pe tabela de marcaj

Recent, stadionul Trivale a semanat cu un port in care se lansa la apa o nava importanta a flotei romane (daca mai exista!). In fata unei asistente cu inalte "grade" (politice) a fost "lansata la apa" o tabela de marcaj (fara a fi ciocnita sampania de ea!) comparabila doar cu "bijuteriile" produse in trecut de glezna fina a lui Dobrin sau cu primele sclipiri ale "Diamantului" (Mutu) ale carui karate se itesc acum puternic in Italia. Intr-o epoca in care "prunarii" sint in epoca
lui Halagian ("focul pe ei!"), pitesteanul cu "microbi" in vene se va uita mai mult la tabela desprinsa din filmele futuriste decit la ceea ce se intimpla pe gazon! Pina aici, totul poate fi trecut la "faptul divers". Decontarea cheltuielilor (atentie, aproape 5 miliarde de lei!) de catre Primaria din Pitesti poate duce la crearea unui arc de cerc pentru a atrage citeva semne spre Iasi. De exclamare, de alarma, la alegere.
Zilele acestea toata lumea isi da cu parerea despre bugetul local. In proiect, la capitolul "stadionul Emil Alexandrescu" figureaza o singura cifra: zero. Si asta in conditiile in care mult de o sesime din persoanele care vor vota bugetul (primarul Simirad, viceprimarii Dumitriu si Munteanu, consilierii "puterii" Olteanu, Nichita sau Adascalitei) au vazut la fata locului faptul ca arena din Copou este la un pas de prabusire. Nu are sens sa mai detaliem inca o data sumbrul peisaj (hauri in tribune, gradene rupte, "sera" de la tribuna a doua sau fisurile din structura de rezistenta) deasupra caruia este pusa eticheta primului primar ales dupa ’90.
Nu are sens nici sa facem paralele despre sprijinirea fotbalului direct de la buget intre Iasi si alte orase pentru ca stadionul orasului nu trebuie identificat doar cu "sportul rege". Pe linga faptul ca in Copou pot fi organizate concerte sau alte manifestari culturale sau sportive, stadionul ramine emblema orasului. O paralela intre fondurile alocate de Pitesti (care are, ca si Iasul, probleme sociale de spectru larg) sau alte localitati unde stadioanele sint cel putin decente (ca sa nu spunem luxoase) si Iasi poate fi insa facuta! Mai ales daca ne amintim de promisiunile de data recenta a unor alesi locali care vedeau arena din Copou drept cea mai moderna din Moldova. (Ovidiu MINEA)

Comentarii