Clasamentul mondial al universităţilor după performanţe academice: Iaşul nu intră în “top 1100”

luni, 06 noiembrie 2017, 18:09
1 MIN
 Clasamentul mondial al universităţilor după performanţe academice: Iaşul nu intră în “top 1100”

Universitatea Politehnica din București (UPB) are cele mai mari performanțe academice din țară, conform unuia dintre cele mai cunoscute sisteme de ierarhizare academică din lume – University Ranking by Academic Performance (URAP), informează un comunicat de presă al instituției de învățământ superior.

Potrivit sursei citate, la nivel mondial, universitatea a fost clasată pe locul 709, cu o ușoară variație față de anii trecuți, iar la nivelul Europei, UPB ocupă locul 306. "Ponderea indicatorilor în cadrul ierarhizării este: numărul de articole publicate (21%), totalul documentelor științifice publicate (10%), numărul de citări (21%), impactul total al articolelor științifice (18%), impactul total al citărilor (15%), articole științifice publicate în parteneriate internaționale (15%)", se arată în comunicatul de presă. UPB afirmă că în cadrul ierarhizării URAP a avut în vedere atât rezultatele științifice ale universității, cât și colaborările internaționale.

În acest top, Universitatea “A.I.Cuza” din Iaşi se află abia pe locul 1191, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa”, pe locul 1347, iar Universitatea Tehnică “Gh. Asachi”, pe locul 1406. În topul naţional, Universitatea “A.I. Cuza” se poziţionează pe locul patru, după UPB Bucureşti (709), Universitatea Babeş Bolyai Cluj (739) şi Universitatea Bucureşti (764).

Pe primele trei locuri în clasamentul mondial se află, în ordine, Universitatea Harvard (SUA), Universitatea din Toronto (Canada) şi Universitatea Oxford (Marea Britanie).

Comentarii