Comedia muzicala ”Cuiul lui Pepelea” la Ateneul National Iasi, joi seară

marți, 08 octombrie 2019, 09:08
1 MIN

Teatrul Epic de Etnografie și Folclor „Ion Creangă” prezintă spectacolul ”Cuiul lui Pepelea”, după ”Arvinte și Pepelea” de V. Alecsandri, Joi, 10 octombrie 2019, ora 19:00 „Cuiul lui Pepelea” în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Național din Iași!

Comismul abundent al fabulei – vânzându-și moșului său, Arvinte, casa și râvnind dragostea nepoatei acestuia, Măndica, Pepelea își rezervă dreptul de a bate un cui în perete – este exploatat cu voluptate și fără o eventuală teamă de exuberanță, premisa succesului montării constituind-o anume savurarea de către actori a celor trei partituri dramatice: lefterul Arvinte – un bătrân cuminte, dar spiritual și vivace; orfanul Pepelea pricopsit cu două case – abil și pus mereu pe haz, dar și cu un amor propriu pronunțat; Mădinca – fată cuminte și harnică, dar neîndrăznind să iasă din cuvântul unchiului.

Un bilet costă 20 lei. Biletele pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii