Dle Maricel Popa, scoateţi listele pe masă! Concursul de şefi ai Aeroportului, la secret

După dublarea numărului de directori din organigramă, selecţia acestora se desfăşoară pe ascuns.

joi, 22 februarie 2018, 02:50
3 MIN
 Dle Maricel Popa, scoateţi listele pe masă! Concursul de şefi ai Aeroportului, la secret

Concursul pentru selecţia conducerii executive a Aeroportului a intrat în a doua etapă, cea a redactării scrisorilor de intenţie. Conform programării realizate de Consiliul de Administraţie al regiei împreună cu o firmă de recrutare din Cluj-Napoca, etapa departajării după dosare trebuia să se încheie vineri, 16 februarie. Însă Cătălin Bulgariu, membru al CA al Aeroportului, ne declara atunci că a mai fost nevoie de unele completări, iar termenul a fost amânat până marţi, 20 februarie.

Marţi a fost ziua în care candidaţii admişi după această primă etapă au fost anunţaţi că trebuie să-şi pregătească scrisoarea de intenţie. Conform Hotărârii de Guvern 722/2016, care reglementează selecţia membrilor consiliilor de administraţie şi ai conducerii întreprinderilor publice, aceasta este lista scurtă a candidaţilor, numită aşa pentru că limitează numărul de candidaţii pentru un post la cel mult cinci.

Cititi si: A început concursul pentru noii directori ai Aeroportului. Crede]i c\ va fi pe “bune”?

 

Pentru cele patru posturi de director ale Aeroportului se înscriseseră 18 candidaţi, respectiv 7 pentru cel de director general, 2 pentru cel operaţional, 2 pentru economic şi 7 pentru mandatul de director tehnic. Până acum, existau doar doi directori – pe operaţiuni aeroportuare şi comercial, preşedintele Consiliului de Administraţie având şi calitatea de director general. Ca să pună capăt contractelor de muncă ale ocupanţilor, Con­siliul de Administraţie, cu sprijinul majorităţii politice din Consiliul Judeţean, a recurs la artificiul schimbării denumirii posturilor respective, manevră contestată în instanţă. Începând cu acest concurs, cei patru directori vor fi numiţi pe un mandat de patru ani.

Însă spre deosebire de selecţia membrilor Consiliului de Administraţie, cea a noilor directori se desfăşoară departe de ochii lumii. În ciuda angajamentelor de transparenţă şi asumare a răspunderii, prevăzute în preambulul docu­mentaţiei de concurs, organizatorii au decis peste noapte ca numele de pe lista scurtă să rămână secrete până la finalizarea concursului. Motivul invocat atât de Cătălin Bulgariu, cât şi de re­prezentanta firmei de recutare a fost că unii candidaţi au solicitat confidenţialitatea ca să nu se afle la locul de muncă actual că aplică pentru un alt job.

Cititi si: Parc\ angaj\m femei de serviciu! PNL contest\ concursul de directori ai Aeroportului

 

În mod curios, candidaţii care au concurat anul trecut pentru noua componenţă a Consiliului de Administraţie nu au „beneficiat“ de confiden­ţialitate, numele lor fiind cunoscute imediat după selecţia dosarelor. De altfel, HG 722 interzice doar publicarea numelor de pe lista lungă, lista scurtă nemaifiind secretă. Conform aceluiaşi regulament de concurs, care menţionează transparenţa încă din primele rânduri, scrisorile de intenţie se depun cel târziu pe 3 martie, iar în zilele de 7-9 martie se susţin interviurile. Pe 9 martie vor fi discutate eventualele contestaţii şi se va face şi raportul numirilor finale. Abia atunci se vor afla numele de pe lista scurtă, probabil doar ale celor patru câştigători.

De menţionat că doar această selecţie se derulează cu uşile închise. Concursurile de angajare desfăşurate până acum atât la Consiliul Ju­deţean (autoritatea tutelară a Aeroportului), cât şi RA Aeroportul pentru orice fel de job s-au ţinut „la vedere“, cu listele cu nume şi calificative (note) afişate după fiecare etapă. 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii