Elevi şi profesori de la Colegiul „Vasile Adamachi“, în vizită în Austria

vineri, 20 ianuarie 2017, 23:36
1 MIN
 Elevi şi profesori de la Colegiul „Vasile Adamachi“, în vizită în Austria

Elevi şi profesori de la Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi“ din Iaşi au aflat, împreună  cu elevi din Germania şi Polonia, cum se desfăşoară activităţile firmelor din Austria. 

Astfel, în perioada 9-13 ianuarie, aceştia au beneficiat de o mobilitate transnaţională în Austria în cadrul proiectului Erasmus+ „School Companies“. Echipa Colegiului Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi“ din Iaşi, care a participat la acest schimb de experienţă, a fost formată din cinci elevi şi două cadre didactice.

Aceştia au luat parte, pe durata unei săptămâni, la diverse activităţi şi workshopuri care au promovat antreprenoriatul. Instituţia gazdă a fost Hohere Technische Bundeslehranstalt Wolfsberg din Austria, obiectivul vizitei fiind stimularea tinerilor de a înfiinţa propriile firme după finalizarea studiilor. Cu ocazia acestei mobilităţi, elevii şi profesorii au vizitat diferiţi agenţi economici din Wolfsberg cu care şcoala gazdă colaborează. Un alt obiectiv al acestui proiect îl reprezintă şi îmbunătăţirea competenţelor lingvistice în limba engleză, dar şi a împărtăşirii, într-o limbă de circulaţie internaţională, a culturii şi civilizaţiei fiecărei ţări participante şi consolidarea relaţiilor dintre ţările partenere.  Acest proiect  a creat, încă de la înfiinţare, diferite activităţi între şcolile partenere din România, Polonia, Germania şi Austria, oferind elevilor şi profesorilor participanţi posibilitatea unei colaborări pe diferite domenii.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii