EXCLUSIV Medicul Paul Botez este liber! El nu are voie să părăsească ţara

joi, 11 iulie 2013, 10:33
3 MIN

UPDATE 

ORA 22:40

Judecătorii au decis: Medicul Botez este liber! Instanţa a respins propunerea de arestare şi a dispus interdicţia de a nu părăsi ţara pentru medicul de la Recuperare.

ORA 22:10

Şedinţa de judecată s-a terminat. Judecătorii vor decide dacă medicul va fi arestat sau nu la ora 22:30. Ordonanţa de reţinere emisă de procurori pe numele lui Paul Botez a expirat.

ORA 20:45

Medicul Paul Botez va afla în scurt timp dacă va fi arestat sau lăsat în libertate. Instanţa decide în aceste momente soarta sa. Ziarul de Iaşi va anunţa hotărârea instanţei imediat ce aceasta va fi pronunţată.

ORA 19:00

Paul Botez a fost adus acum, la ora 19:00, în cătuşe la Tribunal.

ORA 18:20

Paul Botez va fi adus la Tribunal cu propunere de arestare la ora 19:00.

ORA 14:30

Surse din randul anchetatorilor ne-au spus ca, in cursul zilei de astazi, locuinta medicului Paul Botez urmeaza sa fie perchezitionata

ORA 14:00

In biroul medicului Botez s-au gasit 65.000 de lei, 44.000 euro si 2.500 de dolari. Potrivit procurorilor, medicul ar fi conditionat o interventie chirurgicala cu primirea sumei de 5.000 de lei. Pacientul s-a dus la procurori si a denuntat faptul ca i s-a cerut spaga. Flagrantul a avut loc aseara, iar la ora 22:00 a fost emisa ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Astazi, Botez urmeaza sa fie dus in fata judecatorilor cu propunerea de arestare.

ORA 13:50

In Clinica de Ortopedie, zvonul retinerii medicului Paul Botez a ajuns la urechile pacientilor. "Nu-mi vine sa cred. Nu ma asteptam vreodata sa se intample asa ceva", a spus un barbat de pe patul de spital. O femeie aflata pe hol nu s-a putut abtine sa nu completeze: "Nu vreau sa dau nume, dar stiu ca trebuia sa mergi cu bani la medic". Unii angajati din spital spun ca nu cred ca medicul s-ar mai intoarce vreodata la Clinica din cauza "problemei cu procurorii" . 

ORA 13:30

Presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, a precizat ca, prin lege, medicilor le este interzis sa pretinda bani sau alte bunuri de la pacienti. Dar, a continuat el, "in lege exista un punct in care se precizeaza ca daca un pacient vrea sa rasplateasca un medic ii poate oferi cadouri, dar numai dupa operatie". In cazul in care se va dovedi ca medicul Paul Botez a luat spaga si exista o decizie judecatoreasca definitiva sub acest aspect, i se poate retrage dreptul de libera practica.

ORA 13:21

Directorul medical de la Spitalul de Recuperare a confirmat ca medicul Botez a fost retinut. "Noi nu am stiut nimic despre acest lucru. Din cate stiu, s-a gasit un plic cu bani pe masa medicului. Doctorul Botez a spus ca nu stie ce e cu acel plic. Pana acum, nu am avut la spital sesizari oficiale din partea pacientilor care sa se declare nemultumiti sau sa acuze un medic ca ar cere bani. Din ce am inteels, pacientul a facut de unul singur. Nu ne-a spus nimic si s-a dus la Parchet", a spus Doru Baltag, director medical.

Carmen Cumpat, managerul spitalului, era in concediu, dar s-a prezentat la birou dupa cele intamplate. Medicul Botez nu a fost prezent astazi la spital.

 

ORA 13:00

Potrivit unor surse, medicul retinut ar fi Paul Botez, de la Spitalul de Recuperare.

ORA 11:30

Un medic iesean a fost retinut ieri dupa amiaza dupa ce procurorii i-au organizat un flagrant. El a fost prins luand bani de la un pacient. Vom reveni cu noi amanunte

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii