EXCLUSIV Scandal sexual la „Cuza“: ziua preda la studenţi, seara hărţuia profesoare. Lectorul este cercetat penal

joi, 03 iulie 2014, 11:28
3 MIN
 EXCLUSIV Scandal sexual la „Cuza“: ziua preda la studenţi, seara hărţuia profesoare. Lectorul este cercetat penal

Caz fără precedent la Iaşi: un cadru universitar este cercetat penal pentru hărţuire prin SMS şi Facebook. Avocatul C.D. lector doctor la Facultatea de Drept a Universităţii „Al.I. Cuza“, este urmărit pentru hărţuire şi ameninţare după ce a fost reclamat la Parchet de o profesoară cu care a avut o relaţie. Aceasta îl acuză acum pe universitar că ar fi bombardat-o cu mesaje triviale, au precizat surse oficiale pentru „Ziarul de Iaşi“. „Ciumafaio, ce p*** beleşti?“, este doar unul din mesajele cu injurii ce ar fi fost transmise de lectorul universitar. Alte câteva zeci de mesaje de acest gen sunt ataşate la dosar, la fel şi o serie de mesaje publice de pe Facebook. Urmare a hărţuirii, profesoara a apelat la psiholog pentru ajutor culmea: universitarul are lucrări publicate în domeniul adulterului sau al relaţiilor dintre soţi.

Dosar fierbinte aflat în cercetare pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Un lector universitar doctor de la Universitatea de stat „Al.I. Cuza“ este urmărit penal de procurori pentru hărţuire şi ameninţare după ce ar fi trimis mai multe mesaje triviale fostei sale iubite. Universitarul ar fi avut în trecut o relaţie pasageră cu o profesoară din Iaşi, iar după ce s-au despărţit ar fi început să îi trimită acesteia SMS-uri sau mesaje pe Facebook cu ameninţări sau injurii. Zeci de astfel de mesaje au fost ataşate la dosarul instrumentat împotriva lui Dariescu. „Ciumafaio, ce p*** beleşti“, ar fi unul dintre acestea, au transmis surse juridice pentru „Ziarul de Iaşi“.

Zeci de mesaje absolut obscene

C.D. predă la Facultatea de Drept a universităţii ieşene, fiind şi avocat în Baroul Iaşi. El a fost reclamat la Parchet la finele anului trecut, împotriva sa constituindu-se dosarul nr. 29/P/2014. Anchetatorii au început urmărirea penală pe numele său pentru infracţiunile de hărţuire şi ameninţare. În ceea ce priveşte prima dintre infracţiuni, lui Dariescu i s-a reţinut alineatul 2, care prevede că „efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă“. În acest sens, la dosarul în care este cercetat lectorul şi avocatul ieşean sunt depuse câteva zeci de mesaje pe care acesta i le-ar fi trimis. Pe lângă mesajul menţionat, un alt SMS ce a fost primit de victimă ar conţine următorul mesaj: „Credeai că la Iaşi nu se va afla că satisfaci bărbaţi pe bani? Mă faci să râd, curajoaso.“ Multe dintre mesajele depuse la dosar conţin injurii, ameninţări sau expresii triviale, au mai precizat sursele citate. Mărul discordiei dintre C.D. şi profesoară ar fi refuzul acesteia de a mai continua o relaţie pasageră, consumată pe parcursul câtorva luni din anul trecut. De altfel, mesajele atribuite lectorului ieşean ar fi început să fie trimise la scurt timp după ce cei doi s-au despărţit. „Ziarul de Iaşi“ a decis să nu publice numele profesoarei implicate în acest caz, fiind vorba de un cadru didactic de la un liceu cunoscut din Iaşi.

Ajutor de la psiholog pentru profesoară

Sursele menţionate au mai transmis că profesoara ar fi avut nevoie de sprijinul unui psiholog în urma primirii respectivelor mesaje de la fostul ei iubit. La dosar este depus un document în care se precizează că ieşeanca a participat la şedinţe terapeutice. În documentul respectiv, psihologul a concluzionat că, „în urma evaluării psihologice şi a intervalului anamnestic s-au constatat la doamna ** elementele unui tablou depresiv cu manifestări anxioase şi dificultăţi de adaptare la cerinţele din sfera profesională şi personală generate de încheierea unei relaţii personale intime puternic încărcată emoţional.“

C.D. are 40 de ani şi este autorul mai multor lucrări în Drept. Una dintre acestea, publicată în 2010, se numeşte „Sancţionarea adulterului în dreptul românesc al veacului al XIX-lea“. O altă lucrare ştiinţifică semnată de Dariescu se numeşte „Relaţiile personale dintre soţi în dreptul internaţional privat“.
Lectorul a transmis ieri după-amiază un comentariu „Ziarului de Iaşi“, în care a precizat: „Nu am fost informat şi nu ştiu despre existenţa unui astfel de dosar, motiv pentru care nu ştiu nici de ce fapte aş putea fi acuzat. Pentru soluţionarea unor astfel de dosare există instituţii abilitate. Având în vedere cele de mai sus, nu am de făcut niciun comentariu“.

Comentarii