FOTO: Expoziție deosebită de flori de iarnă, la Grădina Botanică. Unele flori expuse au chiar peste 40 de ani

duminică, 05 februarie 2017, 11:36
1 MIN

Grădina Botanică „Anastasie Fătu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” aduce în atenția ieșenilor o nouă expoziție de flori de iarnă, care cuprinde azalee și camelii. Expoziția a fost deschisă sâmbătă, 4 februarie, și poate fi admirată până duminică, 26 februarie. 

Unele flori expuse au chiar peste 40 de ani, după cum arată organizatorii într-un comunicat de presă. Expoziția de flori de iarnă este completată de fragmente de lemn și piatră. „În spațiul expozițional sunt prezentate specii exotice care pot fi explorate cu ajutorul simțului tactil precum și alte plante decorative prin frunze (crotoni, ficuși, dracene, ferigi, dafini, begonii), prin flori (orhidee, fresii, heliconia) sau habitus (palmierul evantai, cicas, cactuși și plante suculente)”, se precizează în comunicatul citat.

Expoziția de flori de iarnă este însoțită de o expoziție de artă vizuală numită „Inima”. Lucrările plastice aparțin mai multor artiști ieșeni și din alte orașe care au expus până acum sub genericul „Inima” de șase ori. Expozițiile din Grădina Botanică pot fi admirate zilnic, între în intervalul orar 9.00 – 16.00. Prețul unui bilet de intrare în curtea grădinii este de 5 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3 lei.

Comentarii