Jucător misterios de sex feminin pe piaţa imobiliară din Iaşi. Vinde blocuri în Copou

luni, 13 iunie 2016, 02:01
4 MIN
 Jucător misterios de sex feminin pe piaţa imobiliară din Iaşi. Vinde blocuri în Copou

Patru blocuri din complexul ridicat pe fostul teren al societăţii Textila au fost vândute de Marta Negurici. Directori, magistraţi sau medici sunt pe lista locatarilor. Apartamentele ajung până la 150.000 de euro.

Un nou jucător misterios a apărut pe piaţa imobiliară din municipiul Iaşi. Este vorba de o femeie în vârstă de 66 de ani, născută într-o comună din judeţul Bacău, devenită ieşeancă cu acte. Aceasta este Marta Negurici, mama dezvoltatorilor celui mai exclusivist ansamblu rezidenţial din Iaşi, Cristian şi Ovidiu Negurici.

În a doua jumătate a anului trecut, în complexul ridicat pe fostul teren al societăţii Textila au fost finalizate şi date spre vânzare alte patru blocuri noi de locuinţe, toate figurând iniţial pe numele Martei Negurici. Contactat telefonic, Cristian Negurici spune că la această dată în complex nu mai sunt apartamente disponibile spre vânzare. „Toate apartamentele au fost vândute“, a declarat acesta.

Potrivit unei analize publicate la începutul anului trecut de „Ziarul de Iaşi“, dezvoltatorii complexului Exclusiv Residence ar fi încasat, în total, pe apartamente până la sfârşitul anului 2014 peste opt milioane de euro, în condiţiile în care preţurile practicate sunt cuprinse între 75.000 euro şi 150.000 euro.

De la începutul acestui an şi până de curând, circa 80 de lo­cuinţe noi au fost vândute prin intermediul Martei Negurici în cel mai nou cartier din Copou, potrivit unor surse apropiate afacerii.

Astfel, în blocul A15, din 66 de apartamente 23 aveau noi proprietari, între care directorul ge­neral al societăţii Bucium SA, Dorin Onofraşi, şi afaceristul Iulian Constantin Bularda, proprietarul lanţului de magazine Cleopatra, prezent cu mai multe unităţi în oraşele Vaslui şi Bârlad.

În blocul A16, 17 apartamente din totalul de 32 au fost vândute numai în primele luni din 2016. Printre noii locatari ai acestui bloc se numără fostul consilier judeţean Cosmin Tobolcea, dar tot aici şi-au cumpărat apartamente şi două societăţi comerciale: Bella Licca International SRL şi Compactus Grims SRL.

În schimb, în A17 figurau în acest an 16 noi proprietari, din 37 de locuinţe cât are blocul, între care Andrei Liviu Dumbravă, unul dintre şefii filialei locale a companiei Amazon, Liviu Cosmin Cruceanu, inginer constructor şi fost şef al punctului de lucru Build Corp la proiectul Palas, medicul Irina Rodica Chiseliţă şi Octavia Ciuhodaru, fiica deputatului Tudor Ciuhodaru.

Nu în ultimul rând, în A18, bloc nou dat în folosinţă tot spre finele anului trecut, din 35 de apartamente, Marta Negurici a vândut din ianuarie 2016 şi până de curând 28. Adriana Elena Andronic, fost magistrat la Curtea de Apel Iaşi, soţul ei, Bogdan Andronic, profesor la Universitatea din Galaţi şi cei doi copii deţin patru apartamente. Vlad Bogdan Vitcu, directorul filialei Iaşi a Băncii Comer­ciale Române este şi el printre noii proprietari de locuinţe din acest bloc.

Un hotel nu mai este de actualitate

În urmă cu aproape un an, mai multe surse din mediul de business dădeau ca sigură informaţia că cei mai importanţi jucători de pe piaţa apartamentelor noi din Iaşi se vor implica şi pe segmentul hotelier, urmând a inaugura o unitate de profil în cadrul ansamblului Exclusive Residence„Nu mai este de actualitate“, a răs­puns Cristian Negurici când a fost adusă în discuţie această informaţie.

Pe de altă parte, dezvoltatorii blocurilor din Copou au avut anul trecut pierderi de aproximativ 75.000 lei. Informaţia figu­rează în cele mai recente bilanţuri ale firmelor înfiinţate de Cristian Negurici anul trecut, la începutul lunii februarie: Exclusive Resi­dence SRL şi respectiv Exclusive Residence Development SRL, ambele având domeniul de activitate principal „Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“. Ambele avut anul trecut cifră de afaceri zero şi fiecare câte un singur angajat.

La Exclusiv Residence SRL, cu 80% din cota de participare la beneficii şi pierderi figura la înfiinţare Marta Negurici, iar restul părţilor so­ciale îl deţinea Cristian Negurici, care era şi administrator al firmei.

În cazul celei de-a doua firme, aproximativ 61% îi aparţineau tot Martei Negurici, Cristian Ne­gurici figura cu 37,5% din părţile sociale, iar un procent infim, de sub 1%, deţinea Mihai Adrian Negurici, în vârstă de 40 de ani. La 31 decembrie 2015, Exclusive Residence SRL avea datorii de 3,9 milioane lei.

Diego CIOBOTARU, Andrei DÎSCĂ

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii