Un olimpic de la Colegiul Naţional, Theodor Ivan, este „elevul anului” (GALERIE FOTO)

marți, 19 noiembrie 2013, 09:40
3 MIN

ORA 14:30

Theodor Ivan a fost numit "elevul anului" in cadrul Galei Excelentei in Educatie. Liceanul iesean, elev in clasa a XII-a la Colegiul National, se mandreste cu medalia de aur la Olimpiada Internationala de Geografie, desfasurata in luna august la Kyoto. Tânărul participă la olimpiada naţională de geografie din clasa a VIII-a, cu excepţia anului trecut, când a concurat la Olimpiada naţională de Ştiinţele Pământului, calificându-se în lotul lărgit pentru etapa internaţională.

GALERIE FOTO

ORA 09:40

Astăzi, de la ora 13:00, în sălile Rossini şi Verdi din cadrul complexului Palas are loc a doua ediţie a Galei Excelenţei în Educaţie. Elevii olimpici la nivel internaţional şi naţional, dar şi profesorii lor îndrumători vor fi premiaţi.

Gala Excelenţei este cel mai important eveniment organizat anual de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în colaborare cu Centrul Judeţean de Excelenţă, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Judeţean.

Prezentat ca fiind un eveniment dedicat „recunoaşterii publice a performanţei elevilor şi a profesorilor cu rezultate la olimpiadele internaţionale şi naţionale, dar şi la concursurile de marcă, internaţionale şi naţionale“, acesta va premia într-un ceremonie festivă peste 350 de elevi şi de profesori din Iaşi. Evenimentul, organizat în colaborare cu Centrul judeţean de Excelenţă Iaşi, va avea loc la Palas în două săli: Rossini şi Verdi. Astfel, marţi, începând cu ora 13.00 vor fi premiaţi elevii care au realizat performanţe la nivel internaţionale şi naţional în „aria culturii generale“, în timp ce miercuri, de la aceeaşi oră, vor fi recompensaţi elevii care au s-au remarcat la concursuri din domeniile artelor, sportului sau al tehnologiile.

„Când poveştile se repetă, când reluăm idei şi fapte pe care le dorim simbolice şi notabile, suntem de ja în spaţiul unui ritual ce poate să dea consistenţă şi permanenţă valorică gesturilor noastre. O nouă ediţie a Galei cât şi revista Excelsior readuc în atenţia comunităţii ieşene rezultatele de înalt nivel intelectual din lumea învăţământului preuniversitar“, a declarat prof.dr. Carmen Gavrilă, inspector şcolar general, într-un comunicat remis presei.

Prin urmare, în funcţie de importanţa rezultatelor obţinute în anul care a trecut, elevii şi profesorii ieşeni vor primi premii în bani, cărţi, obiecte electronice, medalii, diplome. Cu ocazia acestui eveniment se va lansa şi al doilea număr al revistei Excelsior, care va indexa toate rezultale importante obţinute de elevi şi de profesori, cât şi rânduri din partea acestora. Conform, prof.dr. Carmen Gavrilă, în anul şcolar care a trecut, rezultatele şcolilor ieşene s-au păstrat la un nivel ridicat în clasamentele internţionale. „A mai trecut un an cu emoţii, cu studiu pasionat, cu neliniştea şi bucuria marilor competiţii şi constatăm cu satisfacţie cş vocaţia performanţei se asociază inevitabil cu esenţa şcolii ieşene. Premii de nivel internaţional, olimpiade naţionale, concursuri internaţionale sau naţionale – toate au însemnat efort, pasiune, cunoaştere, ştiinţă şi artă, curiozitatea de a explora lumea noilor tehnologii, bucuria depăşirii de sine prin performanţe sportive sau artistice, spirit interogativ, nutrit din cultură“, a adăugat inspectorul şcolar general.

Comentarii