11 parohii vacante pentru preoţii din Iaşi. Cea mai mare este la Ciurea

sâmbătă, 25 septembrie 2021, 01:56
1 MIN
 11 parohii vacante pentru preoţii din Iaşi. Cea mai mare este la Ciurea

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei scoate la concurs 11 parohii doar pentru preoţii din Iaşi care îndeplinesc condiţiile statuare de transfer. Este unul dintre cele mai ample exerciţii de transferuri de anul acesta menit exclusiv preoţilor din Arhiepiscopia Iaşilor.

Cea mai mare parohie ca număr de familii arondate – 485 – este la Ciurea, protopopiatul Iaşi III, care poartă hramul „Sfântul Nicolae“. Aici se caută – pentru prima dată anul acesta – un preot co-slujitor, pe lângă parohul deja existent. Nu există casă parohială şi în curând se împlineşte o lună de când poziţia este disponibilă pentru transfer.

Şase dintre cele 11 parohii sunt din judeţul Iaşi, subordonate celor patru protopopiate (trei din Iaşi, unul din Paşcani). În rest, mai sunt trei din Botoşani şi două din Neamţ.

Cea mai mică parohie este în Lunca-Rateş, care are doar 100 de familii în zonă şi nu are casă parohială. Aceasta este şi una dintre cele mai greu de ocupat parohii, fiind scoasă la concurs încă din luna iulie, fără succes.

Comentarii