17 milioane de lei pentru un drum de 7 km, plus o sală de sport

marți, 29 decembrie 2020, 02:50
1 MIN
 17 milioane de lei pentru un drum de 7 km, plus o sală de sport

Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a scos la licitaţie pachetul de lucrări pentru modernizarea drumului judeţean 281B, între localităţile Borosoaia-Plugari. Pentru cei 7 km, DJADP a alocat suma de 17 milioane de lei. Componenta financiară a fiecărei oferte depuse va conta în proporţie de 90 la sută din punctajul de departajare, diferenţa de 10 la sută fiind dată de perioada de garanţie acordată de constructor: minim 36 de luni şi cel mult 60 de luni. Şantierul va dura 8 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor – asta, evident, dacă licitaţia va avea un câştigător. 

Ofertele pot fi depuse până la 1 februarie, iar câştigătorul va fi anunţat cel mai târziu pe 1 iunie. Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa de plen de luna trecută, un credit de angajament în valoare de 21,36 milioane de lei pentru finanţarea acestui proiect.

O altă procedură lansată pe platforma electronică de achiziţii publice vizează atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie a unei săli de sport, la Plugari. Licitaţia pentru sala cu o capacitate de 180 de locuri porneşte de la o valoare estimată de 7,7 milioane de lei şi are ca termen de înregistrare a ofertelor data de 20 ianuarie. Odată stabilit un câştigător, acesta va trebui să finalizeze lucrările în decurs de un an şi să acorde o garanţie de trei ani.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii