24 de cazuri noi de COVID şi două decese. Statistica ultimelor 24 de ore la Iași

sâmbătă, 28 august 2021, 01:50
2 MIN
 24 de cazuri noi de COVID şi două decese. Statistica ultimelor 24 de ore la Iași

24 de noi cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 raportate ieri, la Iaşi. De asemenea, doi pacienţi diagnosticaţi cu COVID 19 au murit. 

Gradul de ocupare a paturilor ATI la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” este maxim. În schimb, la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” cele două paturi de la secţia specială COVID s-au eliberat. La Spitalul Municipal Paşcani sunt ocupate patru din cele şase paturi ATI COVID, iar la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon” cele două paturi ATI COVID sunt libere. Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unităţile sanitare sunt puse la dispoziţie 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmaţi pozitiv cu COVID-19 (CF Paşcani – 22 paturi, CF Iaşi – 15 paturi, Spitalul Orăşenesc Hârlău – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infecţioase – 20 de paturi) şi 67 de paturi în zonele roşii destinate pacienţilor cu alte patologii şi confirmaţi pozitiv cu COVID-19. La Spitalul Clinic “Dr. C.I. Parhon”, o persoană confirmată pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă a instituţiei.

La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna” Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În schimb, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi, este ocupat un pat ATI. În cadrul campaniei de vaccinare, pe 26 august au fost vaccinate 603 de persoane, dintre care 408 persoane au primit doza I şi 195 persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de faţă au fost efectuate 22.523 de vaccinari, 271 doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. 

Comentarii