24 de pelerini au avut nevoie de ajutor medical în 24 de ore

vineri, 12 octombrie 2018, 10:54
2 MIN
 24 de pelerini au avut nevoie de ajutor medical în 24 de ore

După 24 de ore la cortul SMURD, din cei 24 de pelerini care au solicitat ajutorul, doar câţiva au fost dirijați către spitale cu diagnostic precum: sindrom confuzo-afazic, dirijat către Neurochirurgie, observație după criză convulsivă, dus tot la Neurochirurgie și un pacient cu o puternică boala de plămâni, aflat în stare de ebrietate, adus în UPU Spirdion.

O femeie de 48 de ani, venită din Arad cu trenul, a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău pe drum. Aceasta a fost adusă de ambulanţă cu respiraţie greoaie, secreţii spumoase, confuză şi epuizată. A fost supusă unui consult cardiologic, după ce a fost în tahicardie mai mult timp, cunoscută şi cu diabet zaharat de tip II. A fost sunat soţul care a precizat că în ultimele zile a acuzat dureri puternice de cap şi în zona ochilor, iar acestora li s-au adăugat odată ajunsă în UPU şi dureri în regiunea toracelui, insuficienţă respiratorie. Pentru că se menţine insuficienţa respiratorie după procedurile din urgenţe, aceasta este transferată la Pneumologie.

Un bărbat de 54 de ani, din Dâmboviţa, pleca de la moaşte ameţit, i se face rău, cade şi îşi fracturează braţul drept. Medicii constantă că are hipertesiune arterială şi semnele unui accident vascular cerebral şi îl dirijează la Neurochirurgie.

O femeie de 69 de ani, din Ciurea, cade şi îşi rupe braţul. Este tratată şi lăsată să meargă la domiciliu.

Tot în contextul pelerinajului are loc noaptea trecută a avut loc şi un accident rutier în zona Scâtenia. E vorba de câteva persoane din Ploieşti care se îndreptau către Mitropolie, dar care au fost orbite de lumina maşinii din faţă, au pierdut controlul automobilului şi s-au răsturnat. Monica, pasager dreapta, faţă, în vârstă de 53 de ani, are o contuzie la nivelul coloanei şi în zona toraco-abdominală, precum şi traumatisme la nivelul bazinului şi pumnului stâng. Paula, şofer, în vârstă de 48 de ani, are un traumatism cranio-cerebral, contuzii la coloană, toraco abdominal şi şold. Ambele au fost aduse în UPU pentru investigaţii şi au fost trimise pentru consult la ORL, Chirugie generală şi Neurochirurgie. În maşină se afla şi un copil, care dormea în momentul impactului şi care a fost dus la Pediatrie.

Comentarii