700 de jucători profesionişti din întreaga lume ajung în aceste zile la Iaşi la Campionatul Mondial de Esports

luni, 21 august 2023, 18:11
4 MIN
 700 de jucători profesionişti din întreaga lume ajung în aceste zile la Iaşi la Campionatul Mondial de Esports

Un număr de 700 de jucători profesionişti din întreaga lume participă la ediţia din acest an a Campionatului Mondial de Esports, care este organizată la Iaşi, în perioada 24 august – 3 septembrie, România fiind reprezentată în competiţie de jucători valoroşi, cu rezultate importante în competiţiile internaţionale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni, primii jucători au aterizat la Iaşi sâmbătă şi duminică, aceştia venind din Germania, Argentina, Statele Unite şi Suedia. Urmează ca în aceste zile să ajungă la Iaşi şi restul participanţilor, în total fiind 700 de jucători din 120 de ţări de pe toate continentele. Echipele şi jucătorii ce vor reprezenta România vor ajunge la Iaşi pe parcursul acestor zile şi vor intra în cantonament.

Jucătorii se vor înfrunta, începând cu 26 august, în competiţiile Campionatului pentru titlul de campioni mondiali şi premii totale de 500.000 de dolari: trei competiţii pe echipe pentru jocuri de PC, Counter-Strike: Global Offensive, Counter-Strike: Global Offensive Female si Dota 2, două competiţii pentru jocuri de consolă, eFootball şi Tekken şi două competiţii pentru jocuri mobile, PUBG Mobile şi Mobile Legends.

"Promisiunea noastră de a pune Iaşiul pe harta mondială a sporturilor electronice se adevereşte. Ne bucurăm să-i avem alături de noi pe cei 700 de jucători din întreaga lume care vor cunoaşte cultura noastră şi vor vorbi despre ea în ţările din care vin, fie că vorbim de SUA, fie de Suedia sau Australia. Ochii întregii lumi stau aţintiţi asupra Iaşiului, doar tag-ul #IASI2023, folosit pe reţelele de socializare, a strâns milioane de vizualizări", a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Campionatul Mondial de Esports este parte a Digital Throne, un festival organizat pe perioada a 10 zile, în cadrul căruia vor avea loc, în zona Palatului Culturii din Iaşi, o multitudine de activităţi conexe şi evenimente, precum Comic Con, talk-uri despre industria de esports, workshop-uri educative şi showmatch-uri cu invitaţi speciali. Festivitatea de închidere a Digital Throne are loc pe 1-3 septembrie cu o serie de concerte cu unii din cei mai apreciaţi artişti internaţionali şi locali: Lost Frenquencies, Tom Odell, JP Cooper, Delia, B.U.G. Mafia, Subcarpaţi şi mulţi alţii.

România este reprezentată în cadrul Campionatului Mondial de jucători valoroşi, ce au obţinut rezultate importante în competiţiile internaţionale. Echipa ce va reprezenta România la competiţia de Dota 2 este condusă de către Omar "w33" Aliwi, jucător născut şi crescut în România, finalist al celei mai mari competiţii de esports din lume, The International. Reprezentativa României de Dota 2, condusă de Omar Aliwi, este compusă din Angel "Flash" Niamtu, Daniel "kaan" Heisu, Radu Ionuţ "bnc" Muşat şi Mihai "Cancel" Antonio.

Cea mai bună jucătoare de CS:GO din lume la ora actuală, românca Ana Dumbravă, va fi căpitana reprezentativei feminine de CS:GO a României, compusă din Lavinia "Icy" Banica, Melissa "meli" Aylin, Ramona "ratons" Dodu şi Emilia "Emmy" Gratie. Reprezentantul României în cadrul competiţiei de eFootbal este Adrian Urmă, jucător profesionist şi fost căpitan al echipei AS Roma, semifinalist al ediţiei de UEFA Euro 2020 dedicat eFootball-ului.

Echipa formată din valoroşii jucători români ai Nexus Gaming, Blytz, Xellow, Btn, Launx şi Sound se va lupta pentru titlul mondial de CS:GO. Membrii echipei Iconic Crew vor reprezenta România în competiţia de Mobile Legends. Formată din Bloodz, Prinsx, Kcorei, Bucatti şi Jinn, echipa a câştigat calificările naţionale, dovedind că alcătuiesc cel mai puternic squad dedicat acestui joc, după multe turnee locale câştigate.

În competiţia de PUBG Mobile, România va fi reprezentată de jucătorii echipei Nexus Gaming, formată din Dorin, Octavian, Exo şi Kapahala, care în urmă cu câteva luni a devenit vicecampioană europeană în cadrul PUBG Mobile Pro League. Reprezentantul României la competiţia Tekken va fi Andrei Lazăr, câştigător de 3 ori al turneului european Viens On Doz Tekken Weekly.

Reamintim că Digital Throne este un festival organizat în perioada 24 august – 3 septembrie, care lansează, la nivel internaţional, strategia Iaşiului de a deveni o capitală globală a sportului digital, artei, educaţiei şi divertismentului. Ca parte a Digital Throne, Iasi2023 găzduieşte cea de-a 15-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Esports. 

Comentarii