A băut în timp ce-şi spăla maşina, apoi a urcat la volan. Condamnat în primă instanţă

marți, 10 ianuarie 2023, 22:39
1 MIN
 A băut în timp ce-şi spăla maşina, apoi a urcat la volan. Condamnat în primă instanţă

Aflat într-o spălătorie auto din Podul de Piatră, un șofer ieșean nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să bea, după care să se urce la volan. După doar câteva minute, a fost oprit de polițiști pe bulevardul Nicolae Iorga, sub pasajul Nicolina. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul Drägger, rezultând o concentrație a alcoolului de 0,8‰ în aerul expirat.

 Luat la întrebări de polițiști, Laurențiu Cătărău a declarat că băuse două beri, fără a mânca nimic. Probele biologice care i-au fost recoltate au indicat totuși o alcoolemie de 2,33‰ în sânge.

Cătărău a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, faptă pedepsită cu până la 5 ani de închisoare. Și-a recunoscut fapta, ceea ce i-a atras o pedeapsă mai ușoară. Magistrații Judecătoriei nu au considerat necesară aplicarea unei condamnări cu executarea în regim de detenție. Cătărău a fost condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata acestuia, el nu va mai avea voie să conducă automobile. Sentința nu este încă definitivă, contestația înaintată de Cătărău intrând ieri pe rolul Curții de Apel.

Comentarii