A mâncat salată cu oțet, a băut vin, apoi a dus-o cu mașina pe iubita care se simțea rău

luni, 10 ianuarie 2022, 02:58
2 MIN
 A mâncat salată cu oțet, a băut vin, apoi a dus-o cu mașina pe iubita care se simțea rău

O salată cu oţet şi două pahare cu vin i-au adus unui şofer o pedeapsă cu executare. Ştiindu-se „cu musca pe căciulă”, şoferul a refuzat recoltarea de probe biologice, fapt care a dus la un nou dosar penal şi la o condamnare definitivă în prag de An Nou.

Bogdan Osoianu a fost trimis în judecată în octombrie 2019, pentru fapta comisă cu patru ani înainte. În februarie 2015, Osoianu a ieşit cu prietena la un restaurant. Conform declaraţiilor sale ulterioare, a consumat, printre altele, două pahare de vin şi o salată cu oţet. Menţiunea era inutilă, oţetul neavând nicio influenţă asupra alcoolemiei. În jurul orei 4.00, cei doi au plecat, automobilul Audi A6 fiind condus de femeie. Acesteia i s-ar fi făcut rău, motiv pentru care la volan a trecut bărbatul. Pe strada Ciurchi, automobilul a fost oprit de un echipaj al poliţiei rutiere. La testarea alcoolscopică a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,48‰ în aerul expirat, Osoianu fiind condus la spital pentru recoltarea de sânge. Acolo, acesta a cerut poliţiştilor un răgaz de 5-10 minute pentru a-şi contacta avocatul. Şoferul avea la activ o condamnare cu suspendare pentru contrabandă, aflându-se încă în perioada termenului de supraveghere. Avocatul nu a răspuns la telefon, lucru firesc, dată fiind ora la care se petreceau lucrurile. Osoianu nu a mai acceptat prelevarea probelor biologice, întorcându-se la maşină. Ulterior, s-a prezentat la poliţia rutieră pentru a da sânge, dar era prea târziu.

Explicaţiile date în instanţă nu au fost acceptate de judecători, care au arătat că prelevarea probelor biologice trebuie făcută fără amânare. „Apărările inculpatului care a arătat că nu a refuzat să i se recolteze probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, ci doar a solicitat să se aştepte un termen, nu sunt de natură a infirma comiterea infracţiunii, ci de a o confirma, întrucât orice conducător auto are obligaţia de a se conforma solicitării organelor de poliţie de a se supune recoltării de probe biologice, fără a condiţiona această recoltare de trecerea unui timp, de contactarea unui avocat sau de orice altă împrejurare”, au precizat magistraţii.

Luându-se în calcul şi condamnarea suspendată iniţial, Osoianu a fost condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Sentinţa Judecătoriei a fost confirmată de Curtea de Apel.

Comentarii