A murit la 4 ani într-un pat de spital după ce COVID-ul s-a suprapus peste alte boli

marți, 10 noiembrie 2020, 02:57
1 MIN
 A murit la 4 ani într-un pat de spital după ce COVID-ul s-a suprapus peste alte boli

Medicii au declarat că aceasta suferea şi de o imunodeficienţă celulară.

O fetiţă de patru ani, care era infectată cu virusul SARS-COV-2, s-a stins din viaţă zilele acestea la Iaşi, fiind cel de-al treilea copil care moare la nivel naţional după ce a fost infectat cu noul coronavirus.

Conform informa­ţiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, aceasta avea multiple comorbidităţi, printre care şi o imunodeficienţă celulară, urmând o terapie cu imunoglobulină, bolile cauzându-i şi o întârziere în dezvoltare.

Aceasta era tratată la Spitalul de Copii „Sf. Maria“, deşi era confirmată cu COVID-19, fiindcă avea nevoie de tratamentul ce putea fi oferit doar la unitatea medicală respectivă. Specialiştii au explicat că boala de care suferea o lăsa fără apărare în faţa infecţiilor simple, cu atât mai mult a consecinţelor cauzate de SARS-COV-2, şi că îi era afectată imunitatea la nivel de celule.

Reprezentanţii unităţii medicale au precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că părinţii nu şi-au dat acordul pentru ca informaţii suplimentare despre aceasta să fie făcute cunoscute publicului.

Comentarii