Accident grav între un microbuz cu elevi și un autoturism, în Buzău. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Trei copii, răniți

marți, 25 aprilie 2023, 13:58
2 MIN
 Accident grav între un microbuz cu elevi și un autoturism, în Buzău. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Trei copii, răniți

ISU Buzău a activat, marţi, Planul Roşu de Intervenţie, după un accident în care a fost implicat un microbuz de transport persoane    

 Conform celor mai recente informații, ar fi vorba despre trei copii din microbuz, care necesită îngrijiri medicale. Aceștia sunt conștienți. Un copil a fost preluat de la locul evenimentului de către părinți și transportat la domiciliu. A fost solicitată o ambulanță la locația de domiciliu pentru evaluare medicală, iar un adult din autoturism necesită îngrijiri medicale. Acesta a fost preluat de ambulanța SAJ.

 „Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 10 Buzău-Braşov, în apropierea localităţii Măgura, judeţul Buzău, a avut loc o coliziune între un microbuz şcolar, în care se aflau 8 elevi, şi un autoturism. Potrivit primelor date, şoferul autoturismului şi un minor sunt răniţi, aflaţi în evaluare medicală”, a transmis Centrul Infotrafic.

Sursa citată a precizat că traficul rutier se desfăşoară pe un sens, alternativ, estimându-se reluarea normală a circulaţiei în 30 – 45 de minute.

 Prefectura Buzău a transmis că microbuzul transporta copii.

Autorităţile din Buzău intervin, marţi, la un accident rutier în care au fost implicate un microbuz de transport persoane şi un autoturism, între localităţile Măgura şi Ciuta, scrie News.ro.

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, a transmis IGSU.

Sursa citată a precizat că la faţa locului se intervine cu mai multe autospeciale, fiind solicitat şi elicopterul SMURD.

„La fața locului, echipajele operative intervin cu 1 autospecială de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 2 autospecială de transport personal și victime multiple, 1 ambulanță SMURD și 4 ambulanțe SAJ.

În sprijinul forțelor din teren, a fost solicitat și un elicopter SMURD”, a mai precizat IGSU în comunicat.

Comentarii