Achiziţia în cazul SRU Iași, demarată înainte de aprobarea cererii de finanţare

joi, 11 iulie 2019, 15:01
2 MIN
 Achiziţia în cazul SRU Iași, demarată înainte de aprobarea cererii de finanţare

Ghidul Solicitantului pentru spitalele regionale, care conține condițiile de accesare a fondurilor europene pentru construcția acestor spitale, a fost lansat în consultare publică de Ministerul Dezvoltării Regionale. Cele 3 spitale regionale – Cluj, Craiova și Iași – ar urma să fie construite de Guvernul României, proiectele urmând să fie co-finanțate din bani europeni. Ministerul Sănătății este responsabil de pregătirea proiectelor privind construcția spitalelor.

Potrivit Ministerului Sănătății, cel mai avansat proiect este cel privind Spitalul Regional de la Iaşi, pentru care a fost realizat studiul de fezabilitate şi au fost aprobați indicatorii tehnico-economici. Cererea de finanţare a realizării SRU Iaşi este în curs de pregatire, astel încât în luna septembrie urmează să fie depusă la Comisa Europeană. Consultantul BEI a pregatit documentaţia de atribuire pentru activitatea de proiectare SRU Iaşi, care urmează să fie lansată în perioada următoare.

"Pentru urgentarea activitaţilor de atribuire a contractului de achiziţie pentru proiectarea SRU Iaşi, am apelat la lansarea procedurii cu clauză suspensivă. Acest lucru ne va permite să demarăm achiziţia înainte de a obţine aprobarea Comisei Europene pentru cererea de finanţare. Câştigăm astfel timp preţios să oferim o garanţie Comisiei Europene privind angajamentul României pentru construcţia acestor spitale”, a adăugat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii