Activişti pentru mediu au pulverizat duminică vopsea portocalie şi galbenă pe coloanele porţii Brandenburg

duminică, 17 septembrie 2023, 19:00
1 MIN
 Activişti pentru mediu au pulverizat duminică vopsea portocalie şi galbenă pe coloanele porţii Brandenburg

Activişti pentru mediu au pulverizat duminică vopsea portocalie şi galbenă pe coloanele porţii Brandenburg din Berlin, pentru a-şi impune cererile de oprire a utilizării combustibililor fosili până în 2030, transmite Reuters.

”Membrii aşa-numitei ’Last Generation’ au pulverizat coloanele din partea de est a Porţii Brandenburg cu vopsea portocalie de la stingătoarele de incendiu, în cursul dimineţii”, a declarat poliţia din Berlin pe platoforma X, cunoscut anterior ca Twitter. Acesta a adăugat că ofiţerii de poliţie au observat că un lift hidraulic este operat la poartă şi i-au împiedicat pe protestatari să escaladeze construcţia.

Ei i-au arestat pe toţi cei 14 protestatari la faţa locului şi au declanşat o anchetă pentru daune materiale. The Last Generation, un grup cu sediul în Germania, în cadrul reţelei A22 la nivel european, care include compania britanică Just Stop Oil, a făcut titluri în Germania cu sute de blocaje rutiere provocate de protestatari care s-au lipit de asfalt.

Acţiunea lor a declanşat o acţiune de represiune a forţelor de ordine, din partea statelor federale ale Germaniei. The Last Generation a postat imagini cu pictura cu spray, pe X.

”Nu ne vom opri protestul decât dacă este iniţiată o schimbare. Trebuie să părăsim petrolul, gazele naturale şi cărbunele până cel târziu în 2030”, se arată în comunicat. Germania îşi propune să atingă emisiile nete zero până în 2045, dar a ratat obiectivele anuale în ultimii doi ani.

Comentarii