Adrian Ilie vine în Copou

vineri, 21 ianuarie 2022, 02:43
3 MIN
 Adrian Ilie vine în Copou

 

Fundaşul de la CFR Cluj va fi testat de Poli, alături de atacantul ugandez Mahadi Mahrez Kayondo, vârful naţionalei Liechtenstein, Yanik Frick, şi David Ciubăncan * Iaşul va juca un amical cu tricolorii mici

După cum v-am informat, Politehnica Iaşi a stabilit în această săptămână noi planuri de transfer după ce, rând pe rând, ţintele dorite iniţial, mijoocaşul ofensiv islandez Arni Vilhjalmsson (Breidablik, Islanda I), mijlocaşii de bandă Alexandru Şaim Tudor (Petrolul Ploieşti) şi Andreas Mihaiu (Dinamo Bucureşti), jucătorul de bandă stângă Ionuţ Amzar (Dinamo), mijlocaşii ofensivi Dragoş Gheorghe şi Gabriel Şerban (Astra Giurgiu) şi mijlocaşul central Martin Remacle (FC Botoşani), au fost ratate.

Primul dintre cei doriţi care va ajunge la Poli este atacantul ugandez Mahadi Mahrez Kayondo (25 ani), care a evoluat în toamnă la CSM Deva, echipă clasată pe locul II în Seria a VII-a a Ligii a III-a. Aşteptat aseară în Iaşi, fotbalistul trecut pe pe FC Ndejje University, în ţara natală, ACS Poli Timişoara şi ACS Ghiroda şi Giarmata Vii, e programat astăzi la vizita medicală. Dacă nu vor fi probleme, Kayondo va fi testat apoi mâine în primul meci amical al anului pentru Poli, pe care îl va susţine în compania juniorilor proprii. Partida, în care va da probe şi atacantul naţionalei Liechtenstein, Yanik Frick, care se pregăteşte sub comanda lui Costel Enache încă de la reunirea lotului, se va derula pe terenul sintetic al Stadionului Tineretului, cu începere de la ora 11:00.

În ceea ce-i priveşte pe jucătorii care ar putea fi legitimaţi fără să fie testaţi, mijlocaşul lateral turco-suedez Ferhad Ayaz (28 ani – Degerfors IF, Suedia I) şi atacantul grec Panagiotis Moraitis (25 ani – Borac Banja Luka, Bosnia Herzegovina I), negocierile continuă. Dacă pista Ayaz nu se va concretiza, în discuţii ar putea fi pusă readucerea la Iaşi a internaţionalului basarabean Danu Spătaru, care, după plecarea de la Poli, din 2018, a mai jucat la Novgorod, în Rusia, Liepaja (Letonia), Noah şi Ararat, în Armenia. Fotbalistul în vârstă de 28 de ani e cunoscut în România şi pentru că după plecările de la Zimbru Chişinău, a evoluat la Astra Giurgiu şi Dinamo.

La capitolul teste, după ce toţi tinerii care au trecut până acum prin Copou în acest an nu au confirmat, Politehnica îl va verifica pe atacantul David Ciubăncan (18 ani, Şoimii Lipova – Liga a III-a), fiul fostului jucător al Politehnicii, Marius Ciubăncan. Tot pentru probe e aşteptat şi Adrian Ilie, un fundaş stânga de 20 de ani format de LPS Banatul Timişoara. Ilie, care aparţine de CFR Cluj, a mai jucat la CSM Reşiţa.

Poli, care va avea azi două antrenamente, la fel ca miercuri, a mai stabilit ca pe 15 februarie să joace un meci amical cu România under 19 ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii