Aeroportul, un obiectiv strategic al Iaşului, a ajuns bâtă în răfuiala taberelor din filiala PSD

vineri, 19 iunie 2020, 01:50
3 MIN
 Aeroportul, un obiectiv strategic al Iaşului, a ajuns bâtă în răfuiala taberelor din filiala PSD

Uite demisia, nu e demisia! Directorul general al Aeroportului, care îşi scrisese sâmbătă demisia şi a depus-o la şeful Consiliului Judeţean, s-a sucit peste noapte. Susţine acum că, de fapt, nu şi-a dat demisia conform dispoziţiilor legale. Consiliul de Administraţie al Aeroportului pare a-i fi favorabil în acest gest de neînţeles şi chiar iresponsabil, şi se prevalează de faptul că trebuia să fie informat de demisie cu trei zile înainte. Scuturaţi, ieri, de şeful CJ, administratorii au reluat şedinţa şi, după câteva ore de dezbateri, au amânat verdictul pentru o dată ulterioară. Aeroportul, aflat de doi ani într-o situaţie tot mai proastă financiar, pare astfel să fi ajuns un teren de luptă pentru taberele adverse din PSD Iaşi.

Ziua de ieri nu a adus un nou director general la Aeroport. Cătălin Bulgariu i-a luat prin surprindere pe administratorii aerogării, reuniţi de urgenţă în urma demisiei acestuia înregistrată la Consiliul Judeţean: le-a prezentat o adresă în care, în numai câteva rânduri, dezminte că şi-ar fi scris demisia. „Subsemnatul Cătălin Bulgariu, director general al RA Aeroportul Iaşi, vă informez prin prezenta că nu am redactat nicio declaraţie de renunţare la contractul de mandat şi nu am notificat Consiliul de Administraţie al RA Aeroportul Iaşi cu privire la renunţarea la mandatul de director general, potrivit dispoziţiilor art. 2030 şi 2034 din Codul Civil“, arată el în documentul menţionat.

Potrivit unor surse din cadrul regiei, directorul general demisionar are sprijinul conducerii Sindicatului Liber din Aeroport în acest demers de contestare a demisiei olografe pe care a scris-o la sfârşitul săptămânii trecute. Şedinţa CA s-a desfăşurat pe tot parcursul zilei, cu o pauză la prânz, când administratorii au fost chemaţi la Consiliul Judeţean (forul tutelar al regiei). „Sunt prerogativele Consiliului de Administraţie şi nu vreau să mă amestec. Le-am înmânat administratorilor documentele venite de la Aerostar Bacău şi i-am informat despre nemulţumirile legate de întârzierea lucrărilor“ la platforma de staţionare a avioanelor, ne-a declarat ieri preşedintele CJ, pe un ton afectat. Maricel Popa s-a referit la lipsa legăturii între hangarul construit în incinta Aeroportului şi pistă, ceea ce face ca activitatea de mentenanţă a avioanelor, menirea construcţiei, să nu poată începe.

Primele aparate care ar trebui să intre în hangar sunt programate pentru luna august – lună în care se închide şi Aeroportul Bacău, pentru lucrări de extindere a pistei. „E o mare problemă pe care i-o reproşez directorului (Bulgariu, n.r.), nu ne jucăm de-a aviaţia“, a mai spus şeful CJ. „În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al RA Aeroportul Iaşi, a fost supusă analizei demisia înaintată de directorul general al aerogării, Cătălin Bulgariu. Având în vedere că pe această speţă au mai fost depuse ulterior şi alte documente care trebuie analizate de reprezentanţii CA, s-a decis ca discuţiile să fie reluate într-o şedinţă ulterioară, în conformitate cu Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CA“, au declarat reprezentanţii aerogării aseară, după încheierea întrunirii. Potrivit regulamentului menţionat, documentele supuse analizei şi/sau aprobării CA trebuie să fie depuse la secretariatul consiliului cu cel puţin trei zile înainte de şedinţa în care sunt programate să intre.

După cum am mai relatat, Cătălin Bulgariu a demisionat sâmbăta trecută, aparent în urma unui conflict cu preşedintele CJ şi al PSD Iaşi, Maricel Popa. Regia este subordonată CJ, iar Cătălin Bulgariu este membru PSD. Luni, Popa a anunţat în conferinţă de presă că Bulgariu a demisionat, reproşându-i lipsa de strategie şi lentoarea punerii în practică a proiectelor de investiţii. Maricel Popa a spus atunci că demisia care i-a fost prezentată lui de către Cătălin Bulgariu provoacă „efecte juridice“. Bulgariu s-a mai „jucat“ cu demisia şi în trecut, în funcţie de scaunele politice pe care le urmărea. În 2016, imediat după alegerile locale, a demisionat din PSD după ce a realizat că nu va fi numit viceprimar. La fel ca acum, el s-a s-a răzgândit după câteva zile şi a revenit în PSD, dar a pierdut mandatul de consilier local pentru că demisia deja avusese efecte.

Comentarii